Najnovije

BEZ MILOSTI PREMA DŽIHADISTIMA! Vojska krenula u munjevite vazdušne napade na položaje neprijatelja!

Sirijsko arapsko ratno vazduhoplovstvo (SiAAF) započelo je u nedelju veliki broj vazdušnih napada na pokrajinu Idlib, dok su njihovi ratni avioni gađali mesta Al Kaide povezane grupe Huras Al Din.

Ratni avioni (Foto: pixabay. com)

Prema izveštaju iz severozapadne Sirije, sirijsko ratno vazduhoplovstvo, uz podršku ruskih izviđačkih letelica, započelo je najmanje 20 vazdušnih napada na severne regione Idliba, a primarni cilj je bilo sedište grupe Huras Al Din.

Napad sirijskog vazduhoplovstva navodno je pogodio devet sedišta grupe Huras Al Din, zajedno sa brojnim vozilima i skladištima koje koristi džihadistička frakcija.

Vazdušni napadi izvedeni su kao odgovor na obaveštajne informacije koje su otkrile da grupa Huras Al Din planira da pošalje veliki konvoj svojih boraca u južni deo pokrajine Idlib radi borbe protiv Sirijske arapske vojske (SAA).

Grupa Huras Al Din predvodila je bitke u južnom i jugozapadnom Idlibu, pošto su se njihove snage tokom protekle godine u nekoliko navrata sukobljavale sa Sirijskom arapskom vojskom.

S obzirom na nedavne neuspele razgovore između turskog i ruskog vojnog rukovodstva protekle sedmice, velike su šanse da će pokrajina Idlib ponovo biti svedok porasta nasilja, jer tenzije ostaju visoke i sve stranke prebacuju pojačanje na prve redove.

Pokušaj trovanja predsednika SAD-a! Bezbednosne službe u neverici! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA