Najnovije

DOSTA JE AMERIKA ISKUŠAVALA SREĆU SA NAMA: Komandant Revolucionarnih snaga objavio šta će Iran uraditi kada stignu SAD sankcije

Iranska revolucionarna garda izjavila je u ponedeljak da će "ukidanje sankcija utrti put izvozu vojne opreme", ističući da je Iran samodovoljan i da mu nije potrebno da u inostranstvu zadovolji svoje potrebe za naoružanjem.

Iranska vojska (Foto: Jutjub)

Komandant snaga Revolucionarne garde, brigadni general Amir Ali Hadžizade, rekao je na marginama svečanosti odavanjem počasti milionu veteranskih boraca koji su učestvovali u svetoj fazi odbrane, kako je prenela agencija Tasnim, da “program Islamske Republike Iran neće biti svedok nikakve promene u odnosu na prethodnu. Danas smo sami sebi dovoljni i ako se ukinu ograničenja, otvoriće se put izvozu.”

Hadžizadeh je nastavio, “Ne treba nam inostranstvo da obezbedimo svoje potrebe za naoružanjem i sami smo sebi dovoljni”, objašnjavajući da “ukidanje ograničenja oružja za Iran ima nekoliko prednosti, prva je postizanje političke pobede, a druga oslobađanje Irana za izvoz, što je zapravo udarac za Ameriku.”

U vezi sa pretnjama predsednika SAD Donalda Trampa i odgovor Irana na njih, rekao je:

“Tramp je u prošlosti iskušavao sreću protiv Irana. Oni su iznova ponavljali takve apsurdne izjave. Kao što smo videli njihovu pretnju da će pogoditi 52 mete u Iranu kao odgovor na raketni udar na bazu Ain al-Asad.”

Američki ekspert tvrdi da Amerika može pobediti Rusiju u potencijalnom ratu na smao jedan način! Više o tome OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA