Najnovije

Nemanja Šarović i Božidar Delić predstavili novi politički pokret

Nekadašnji poslanici Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović i Božidar Delić predstavili su danas novi pokret na čijem su čelu "Vera, ljubav i nada", uz napomenu da kao svog političkog protivnika vide predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nemanja Šarović (Foto: Jutjub)

Šarović je, na konferenciji za novinare u Medija centru, rekao da je predata dokumentacija za registraciju pokreta, da će on formalno biti predsednik, a general Boža Delić zamenik predsednika.

Prema njegovim rečima, na ovakav naziv pokreta su se odlučili jer se radi o hrišćanskim vrlinama, koje su potrebni duši, narodu i državi Srbiji.

Mnogo toga se danas vrti oko novca, misle ljudi da sve mogu da kupe, ali ne može se sve i svako kupiti, rekao je Šarović i istakao da će se pokret udruživati samo sa građanima, nikako sa drugim pokretima ili strankama.

U Srbiji o svemu odlučuje jedan čovek, u čijim rukama je sva politička, finansijska i medijska i svaka druga vlast, rekao je on i napomenuo da izborni uslovi u Srbiji nikada nisu bili fer i pošteni, ali da ovaj pokret to svakako neće tražiti da konstatuju Evropljani Tanja Fajon ili Sem Fabrici.

Šarović nije direktno odgovorio na pitanje o odnosu novog pokreta prema SRS, ponavljajući da su se oni već udružili sa istomišljenicima, a da kao svog protivnika imaju Vučića.

Delić je ocenio da je ovo pokret poštenih i čestitih ljudi, uz napomenu da njima nisu potrebne "prljave pare tajkuna i kriminalaca".

Prema njegovim rečima, jedina legalno izabrana institucija u Srbiji je predsednik države, dok su nelegalna vlada, ministri, a skupština do kraja nije konstituisana i nema kog da sazove sledeću sednicu.

O sledećem potezu SPC u Crnoj Gori pročitajte OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA