Najnovije

Rim je ponovo Novakov: Đoković posle preokreta pobedio Švarcmana za 5. titulu i istoriju Mastersa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Dijega Švarcmana sa 2:0 (7:5, 6:3) i osvojio svoju petu titulu u desetom finalu Mastersa u Rimu, i to, posle preokreta i uz novi rekord.

Novak Đoković (Foto: Jutjub)

Novak je od starta nervozno počeo, slično kao i u prethodnim mečevima na turniru. Sa druge strane, Švarcman je poveo osvojenim gemom na svoj servis. Na 40:40 Novak je imao priliku da dođe do prednosti, ali je promašio dva drop šota i dozvolio rivalu da dođe do prednosti koju je uspeo da uveća na 3:0 posle novog brejka.

Bili su to momenti u kojima je Novak delovao neprepoznatljivo, a na ruku mu nije išla ni kiša koja je padala. Sudija nije prekidao meč, nervoza Novaka je rasla što se i videlo kada je, u pauzi, vikao na svoj tim u boksu i raspravljao se sa sudijom.

Ipak, posle 3:0, na terenu je bio potpuno novi Đoković. Vezanim osvojenim gemovima brzo je vratio dva brejka, izjednačio, da bi potom i poveo i „prelomio“ Švarcmana za 7:5 i osvojen set.

U nastavku, Švarcman je drugi set započeo kao i prvi, brejkom. Ipak, Novak nije dozvolio novo iznenađenje i momentalno je uzvratio. Od tog momenta, obojica tenisera su osvajala gemove na svoj servis, da bi Novak prelomio meč i na 4:3, napravio ključni brejk, posle kojeg je osvojio i set za titulu Rima.

Tok meča

II Set

5:3 – Novak je u najboljem momentu napravio brejk i sada servira za titulu u Rimu.

4:3 – Nema promene rezultata posle uvodnih brejkova. I jedan i drugi teniser osvajaju poene na svoj servis.

3:2 – Švarcman je imao dve brejk lopte, ali je Novak uspeo da preokrene gem u svoju korist i ponovo povede na meču.

1:1 – Novak je prvo dozvolio Švarcmanu da napravi brejk, da bi odmah odgovorio Argentincu istom merom.

I Set

7:5 -Brejk Đokovića. Uspeo je Novak da prelomi rivala i posle 0:3, uz dva vezana brejka Švarcmana, pronađe ritam i uzvrati istom merom za osvojeni set. 

6:5 – Novak vodi, Švarcman servira za ostanak u meču.

5:5 – Neizvesno je u 1, setu Rima. Posle ubedljivog vođstva

5:4 – Novak je u odnosu na početak meča, u velikoj meri smanjio broj grešaka i sigurnom igrom došao do vođstva.

4:3 – Drugi vezani brejk Novaka. Potpuno se smirio najbolji teniser sveta i igra svoj tenis. Na terenu deluje da protiv Švarcmana igra potpuno drugi teniser. Posle 0:3, sada je 4:3.

1:3 – Probudio se Novak. Konačno je uspeo da prelomi Švarcmana i dođe do brejka.

0:3 – Novi brejk Švarcmana! Kiša sve više pada, sa druge strane, Novak je sve nervozniji, a to koristi Argentinac. Posle novakovih grešaka dolazi do drugog vezanog brejka.

0:2 – Švarcman je poveo poenom na svoj servis. Na 40:40 Novak je imao priliku da dođe do prednosti, ali je promašio dva drop šota i dozvolio rivalu da dođe do poena. Uz to, kiša je počela da pada u Rimu.

0:1 – Brejk Švarcmana! Novak je izuzetno nervozno ušao u meč i dozvolio Švarcmanu da se razigra. Posle 40:40, Argentinac je stekao samopouzdanje, došao do prednosti, a potom i do brejka. 

Uoči meča

U slučaju pobede, Novak je u situaciji da postane rekorder po broju osvojenih titula na Masters 1000 turnirima, jer trenutno sa Nadalom ima po 35 bosvojena mastersa, dok je treći Rodžer Federer sa 28.

Ujedno, Novak igra za petu titulu u „večnom gradu“ gde je poslednji put slavio 2015. godine.

Ovaj meč srpski teniser igra protiv 15. tenisera sveta koji igra prvo masters finale u karijeri, a u dosadašnja 4 duela Đoković je slavio.

Đoković je na putu ka finalu savladao Karusa 2-0, Krajinovića 2-0, Kepfera 2-1 i Ruda 2-0, dok je Švarcman savladao Milmana 2-0, Hurkača 2-1, Nadala 2-0 i Šapovalova 2-1.

Pojavio se snimak koji razotkriva farsu oko Novakove diskvalifikacije i njega možete pogledati OVDE. 

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA