Najnovije

DA LI JE OVO KRAJ RIJALITIJA?! Rem konačno počeo da radi svoj posao - konačno zabrana

Savet Regularnog tela za elektronske medije (REM) odlučio je da pokrene izradu pravilnika, kojim će biti ograničeno emitovanje rijalitija u terminu od 23 časa do 6 jutru.

Rijaliti (Foto: Jutjub)

REM će, takođe, podneti krivičnu prijavu protiv Kristijana Golubovića zbog pretnji izrečenih u rijaliti programu i pokrenuti postupak protiv TV Pink gde je emitovan taj program.

Savet REM je na današnjoj sednici, na njegov i predlog članica Judite Popović i Višnje Aranđelović, pokrenuo izradu pravilnika o emitovanju rijalitija "prisilnog okruženja".

Na sednici saveta članova zaključeno je da takva vrssta rijalitija ima štetan uticaj na maloletnike, ali i na čitavo društvo.

"Na televizijama s nacionalnom pokrivenošću promovišu se kriminalci i primitivizam", rečeno je na sednici.

REM će takođe podneti krivičnu prijavu protiv Kristijana Golubovića zbog pretnji smrću izrečenih u rijaliti programu Zadruga na TV Pink 16. septembra uveče, pošto je kako je naveo, zakonska obaveza REM-a da se obrati nadležnim organima kada utvrdi da je u programu izvršeno neko krivično delo.

Takođe, REM zbog ovog dešavanja, prema Zakonu o elektonskim medijima, pokreće postupak protiv RTV Pink, gde je emitovan sporni program.

Da li se u Srbiji ponovo uvodi vanredno stanje zbog Kovida-19 saznajte OVDE.

Izvor: Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA