Najnovije

MILO, RUŠITELJI SU OTIŠLI U NEPOVRAT: Amfilohije poslao poruku! U Podgorici se još nagađa o podeli resora u vladi

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije poručio je predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i "onima koji su do sada vladali Crnom Gorom da ne prete da će da ruše i odlaze u šume, jer su svi rušitelji otišli unepovrat".

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije (Foto: Mitropolija)

On je ponovio da neće odustati od obnove svetinje na Lovćenu i izgradnje Hrama Svete Trojice iznad Cetinjskog manastira.

- Crkva Božja je stradala kroz vekove, strada i danas. A ovi koji su do sada vladali Crnom Gorom, oni su njihovi naslednici, koji su obezboženi hteli da stvaraju svoju crkvu - kazao je vladika Amfilohije na slavi manastira Podlastva kod Budve. - Sa jedne strane, to svedoči da je u njihovoj svesti prisutno da bez crkve, Hristove, pravoslavne, nema opstanka ovoj državi i narodu. Samo što nisu shvatili da treba da se vrate toj crkvi. To što traže neku crkvu, to je pokazatelj da imaju nečega u sebi blagoslovenoga, samo da to dobro i blagosloveno prihvate i vrate se svojim precima Petrovićima, ne preteći da će da ruše, da beže u šume i da odatle nastave rušenje. Ovde u Crnoj Gori se gradi kroz vekove. Svi rušitelji su otišli u nepovrat.

Amfilohije je naveo da se nada da će biti obnovljena svetinja Svetog Petra Cetinjskog na Lovćenu.

Dok se u manastiru govorilo o obnovi svetinja, u Podgorici je i juče glavna tema bila raspodela funkcija u novoj vladi. I dalje se spekuliše imenima "sigurnih" kandidata za ministarska mesta i druge funkcije. Za juče je bio zakazan sastanak lidera tri koalicije

- Zdravka Krivokapića, Alekse Bečića i Dritana Abazovića. Planirano je da usaglase stavovi o paketu rešenja koja se odnose na principe formiranja vlade, ali i rukovodeća mesta u Skupštini Crne Gore. Glavni odbor URA, na čijem čelu je Abazović, zaključio je da pojedine ličnosti iz drugih stranaka ne mogu da preuzmu resore u vladi, što ne doprinosi atmosferi poverenja.

- U ovom delikatnom trenutku i podeljenom društvu kakvo je crnogorsko, ljudi koji svojim delovanjem dele Crnu Goru i izazivaju negativnu emociju kod izvesnog broja građana ne mogu dobiti resore u novoj vladi - navodi se u saopštenju GO URA.

Sa druge strane, poslednje dane odlazeće vlasti obeležavaju i pokušaji novih zapošljavanja u javnom sektoru mimo ikakvih pravila, konkursa i zakona. Ujedinjena Crna Gora, članica koalicije "Za budućnost Crne Gore" je upozorila na ovaj problem:

- Štancovati na stotine rešenja u Ministarstvu zdravlja, u prosveti, policiji, postavljati na rukovodeća mesta, nekom vrstom ministarskih i direktorskih ukaza, predstavlja krivično delo za koje će odgovarati i onaj koji to radi i onaj kome se radi.
Đukanovićevi sledbenici, nakon njegove skandalozne poruke o gerilskom ratu u odbrani zemlje, u Nikšiću su formirali Komitski pokret, koji je "rođen" iz energije skupa crnogorskih "patriota" u Podgorici. Smatraju da je došlo vreme za ujedinjenje u Patriotsko-komitski savez Crne Gore i da zauvek pošalju "stare velikonacionalističke ideje u prošlost". Odbor je prihvatio da zelena zastava sa grbom, tzv. gaetuša, bude zvanična zastava Komitskog pokreta.

Knežević: Krivokapić da se izvini

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je da se ne slaže niti podržava izjavu Zdravka Krivokapića o navodnom poslovnom aranžmanu predsednika Aleksandra Vučića i Mila Đukanovića u, kako navodi, projektu "Beograd na vodi". On je zatražio da se Krivokapić, ako se ispostavi da ne govori istinu, izvini Vučiću.

- Podržavam jedino istinu: a to je da je upravo Milo Đukanović, dva dana nakon završenih izbora, optužio Aleksandra Vučića da je najzaslužniji za njegovo rušenje, a onda i Srbiju - rekao je Knežević za Tanjug.

Jedan od ministara se odrekao fotelje u Nemanjinoj 11?! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA