Najnovije

POČELO JE! TERORISTE ŠALJU U HAG: Na avion s lisicama na rukama hitno ubačen osnivač OVK

Specijalizovano tužilaštvo uhapsilo je jednog od osnivača Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Saliha Mustafu, na osnovu naloga za hapšenje i dovođenje i potvrđene optužnice koje je izdao sudija za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova (poznatih i kao Sud za zločine OVK).

Teroristi (Foto: Jutjub)

- U ovom trenutku se vrši prebacivanje gospodina Mustafe u pritvorski objekat Specijalizovanih veća Kosova u Hagu, gde će se njegovo prvo pristupanje sudu bez odlaganja obaviti pred sudijom za prethodni postupak - navodi se u saopštenju suda koje je objavljeno na njegovom sajtu.

U skladu sa Zakonom o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu, policija u okviru Specijalizovanog tužilaštva je ovlašćena i nadležna da vrši ovlašćenja koja prema kosovskom zakonodavstvu ima policija Kosova, napominje se u saopštenju.

Mustafa, ujedno i bivši šef takozvane kosovske obaveštajne službe KSF, novembra prošle godine je ispitan u Specijalnom sudu u Hagu kao bivši pripadnik takozvane OVK.

Pored toga, pomenuti Zakon predviđa da se, na osnovu naloga ili naredbe za hapšenje Specijalizovanih veća, sprovodi u pritvor lice protiv koga je optužnica potvrđena.

Nove informacije o ovom predmetu će biti dostavljene u narednom periodu, navodi se u saospštenju. Prva optužnica Specijalizovanih tužilaštava Kosova podignuta je 24. februara.

Portparol lažnog ministarstva odbrane Ibrahim Šala je rekao da je Mustafa uhapšen kao civilni službenik Ministarstva, ali da nema više zvaničnih podataka o tome, kao i da čekaju obrazloženje zašto je uhapšen.

Kako Vučić brani svog brata pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA