Najnovije

ZAHAROVA ODBRUSILA ZAPADU: Započeli ste kampanju dezinformacija - ruskog traga u trovanju Navaljnog nema i ne može ga biti!

Zapad je pokrenuo kampanju dezinformacija oko situacije sa Aleksejom Navaljnim, dokaza o „ruskom tragu“ u incidentu nema i ne može ih biti, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Zaharova (Foto: mid.ru)

- Smatramo da je takva vrsta retorike nedopustiva, nema nikakvih dokaza o bilo kakvoj umešanosti Rusije, kako oni kažu, ruskog traga, u tom događaju, niti ga može biti - istakla je Zaharova, komentarišući izjavu američkog državnog sekretara Majka Pompea koji je zapretio Rusiji sankcijama zbog navodne primene hemijskog oružja u slučaju Navaljnog.

Prema rečima Zaharove, „to nije prvi put da američka diplomatija gradi svoj stav zasnovan na otvorenim pretpostavkama“.

- Još jednom SAD i njihovi evropski saveznici iz čisto političkih razloga svesno idu u pravcu pogoršavanja odnosa sa Rusijom, dajući prednost politici pogoršavanja sistemske konfrontacije, umesto konstruktivnoj partnerskoj saradnji - naglasila je ruska diplomata.

Zaharova je istakla da Berlin još nije pružio podatke koji potvrđuju prisustvo „Novičoka“ u analizama uzoraka uzetih od Navaljnog.

- Berlin još nije pružio biološke uzorke Navaljnog i rezultate analiza u kojima su, prema tvrdnjama nemačkih vojnih lekara, navodno otkriveni tragovi otrova iz takozvane klase 'Novičok', ni informacije o prirodi lečenja koje je s tim u vezi pruženo ruskom građaninu u klinici 'Šarite' - naglasila je portparolka.

Ona je dodala da Berlin još nije pružio pomoć u organizovanju sastanka ruskih istražitelja i Navaljnog.

- Očigledno da Berlin uopšte ne žuri da podeli sve to, sve te informacije, istovremeno govoreći o neophodnosti hitnog delovanja ruske strane. Moskva nema ni osnova ni namere da veruje Berlinu na reč. To treba shvatiti - rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, postoji osećaj da nemačka strana namerno odugovlači sa odgovorom na zahteve ruskog tužilaštva, svaki put se pozivajući na različite razloge koji ne omogućavaju da se realizuje zahtev ruske strane.

- Smatramo da se sve to radi kako bi se u međunarodnom informacionom prostoru podržala teza da naša zemlja navodno ne želi da razjasni razloge naglog pogoršanja zdravlja ruskog građanina. Odgovorno tvrdimo da su takve izjave – laž - poručila je Zaharova.

Crna Gora ima novu vlast, a pred Milom su tri scenarija. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA