Najnovije

DIREKTNO U CENTAR DŽIHADISTA! Ruski i sirijska ratna avijacija u munjevitom napadu!

Ruski i sirijski ratni avioni izveli su u petak seriju jakih napada na centralnu Siriju, gađajući nekoliko brloga koji pripadaju terorističkoj organizaciji Islamska država (ID).

Ruski ratni avioni (Foto: Jutjub)

Prema izveštajima iz pokrajine Homs, mešavina ruske i sirijske letelice izvela je nekoliko udara na skrovišta Islamske države, što je rezultiralo uništavanjem ovih jazbina koje je teroristička grupa koristila za skladištenje oružja i zaliha.

Istovremeno, Sirijska arapska vojska (SAA) i Nacionalne odbrambene snage (NDF) nastavile su patrole u ​​ogromnoj pustinjskoj oblasti između Homsa, Al Rake i Dejir Ez Zora, dok su tragale za teroristima Islamske države širom oblasti Badije Al Šam.

Islamska država koristi region Badija Al Šam za pokretanje napada na Sirijsku arapsku vojsku i njihove saveznike u nekoliko navrata svakog meseca.

Ovi česti napadi podstakli su Damask da poveća vojno prisustvo u centralnoj i istočnoj Siriji, uprkos činjenici da ovo nagomilavanje trupa nije malo učinilo da zaustavi zasede i racije.

Izvor iz vojske rekao je Al Masdaru da će Islamska država ostati skrivena u regiji Badija Al Šam, sve dok vojska ne pokrene masovnu kampanju koristeći hiljade vojnika da raščisti svaku pećinu koju koristi teroristička grupa.

Američki špijunski avion krenuo prema najvećoj ruskoj bazi! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA