Najnovije

KO SU NOVI KANDIDATI ZA VLADU! Toma Momirović bi mogao biti ministar privrede, traži se mesto za Dariju Kisić

Tomislav Momirović, predsednik UO Mona Hotel Manadžement, najozbiljniji je kandidat za mesto ministra privrede, traži se pozicija za Dariju Kisić Tepavčević, a očekuje nas i još nekoliko velikih iznenađenja, sazanje “Blic”.

Vlada Srbije (Foto: srbija.gov.rs)

Srbija će uskoro dobiti novu izvršnu vlast, a kako se saznaje, u budućoj Vladi biće više novih lica. Predsednica Vlade Ana Brnabić najverovatnije će ostati na tom mestu. 

- Sve su ovo samo glasine, jedini koji sigurno zna kako stoje stvari je predsednik Vučić, ali on se do danas nije izjasnio - kaže izvor iz vrha vlasti.

Sagovornik ističe da Vučić izbegava da priča na temu novih ministara čak i sa najbližim saradnicima.

Kako je već pisano, Vučića pritiskaju koalicioni partneri, ljudi iz njegove stranke, ali i strani faktori koji imaju svoje favorite ili pojedinci koji se na strance pozivaju.

- Svi mali koalicioni partneri veruju da zaslužuju da imaju resor: i Nenad Popović, i Vulin, i SDPS, PUPS, pa čak i Karićev Pokret snaga Srbije - naveo je izvor.

Takođe, naprednjaci teško prihvataju eksperte i ljude “sa strane”.

- U stranci vlada princip: samo neka je ministar naprednjak, pa čak i ako nije najbolje rešenje za neku funkciju. Teško prihvataju bilo koga ko dođe sa strane. Tako je bilo i sa Anom Brnabić svojevremeno, ali se ona u međuvremenu dokazala i potpisala člansku kartu SNS - kaže izvor.

Pritisci koji Vučića najviše ljute su oni koji imaju veze sa strancima i stranim ambasadama. Pojedinci su išli toliko daleko da su govorili kako ih podržava lično ruski predsednik Vladimir Putin, a jedan je rekao kakao ima podršku Ričarda Grenela da bude premijer.

- To nije pametna taktika, jer kod Vučića gotovo nikada ne prolazi - navodi isti izvor.

Nedavno se u medijima pojavila informacija da bi Marko Blagojević, šef Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, mogao da bude ministar, ali kako se saznaje, on se sam javio da nije zainteresovan.

Lukašenkov flert sa Zapadom je završen! Sada će da igra Putinovu igru. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA