Najnovije

PUTIN POZVAO NA PAKT SA AMERIKOM! Ruski predsednik ima ideju o posebnom sporazumu!

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je u petak na sporazum između Rusije i Sjedinjenih Država koji garantuje da se neće mešati međusobno u izbore.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

U izjavi uoči američkih predsedničkih izbora 3. novembra, Putin je pozvao na resetovanje između Rusije i SAD-a te je rekao da želi sporazum između dve zemlje kako bi se sprečili incidenti u "sajber" prostoru.

- (Predlažem) razmenu garancija o međusobnom nemešanju u unutrašnje stvari, uključujući izborne procese, upotrebu informacionih i komunikacionih tehnologija, kao i visokotehnoloških metoda - rekao je Putin.

Američke obaveštajne agencije ranije su zaključile da se Rusija mešala u predsedničke izbore 2016. godine sa ciljem sticanja koristi za Donalda Trampa, uključujući i hakovanje kampanje njegove tadašnje protivkandidatkinje Hilari Klinton. Moskva negira optužbe.

- Jedan od glavnih strateških izazova našeg doba je rizik od velikog sukobljavanja u digitalnom prostoru - rekao je Putin.

- Želeli bismo još jednom da apelujemo Sjedinjenim Državama sa predlogom da odobre sveobuhvatan program praktičnih mera za ponovno uspostavljanje naših odnosa u korišćenju informacionih i komunikacionih tehnologija - saopštio je Putin.

Predložio je da dve zemlje postignu sporazum o sprečavanju velikih incidenata na internetu, te je pozvao na potpuno obnavljanje komunikacija između agencija dve zemlje, kako bi razgovarali o ključnim međunarodnim informacijama o sigurnosnim pitanjima.

"Majkrosoft" je pre dve nedelje saopštio da su hakeri koji se dovode u vezu sa Rusijom, Kinom i Iranom pokušavali da špijuniraju ljude povezane sa Trampom kao i Bajdenom. Rusija kao i Kina odbacili su ove optužbe.

Ruski i sirijska ratna avijacija u munjevitom napadu! Više o tome OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA