Najnovije

AVIONI NAPALI JERMENSKE POLOŽAJE: Kreće ofanziva Azerbejdžana

Jermenski premijer Nikola Pašinjan objavio je na svojoj Fejsbuk stranici da je avion azerbejdžanskog vazduhoplovstva započeo napad u pravcu Nagorno-Karabaha.

Migovi (Foto: Ministarstvo odbrane Azerbejdžana)

Prema njegovim rečima, oružane snage Azerbejdžana pokrenule su napad na nepriznatu republiku.

„Neprijatelj je započeo napad na Arcah. Vojska odbrane uspešno se odupire napadu. Situacija je u stanju operativnog razvoja“, napisao je Pašinjan.

Սիրելի ժողովուրդ, Հայաստանի Հանրապետության հպարտ քաղաքացիներ, Արցախի Հանրապետության հպարտ քաղաքացիներ, Սփյուռքի հպարտ...

Posted by Nikol Pashinyan / Նիկոլ Փաշինյան on Subota, 26. septembar 2020.

Ranije je azerbejdžansko Ministarstvo odbrane izvestilo da su jermenske oružane snage pucale na naselja na liniji razgraničenja u Nagorno-Karabahu, bilo jei da je bilo ubijenih civila.

jem uglavnom žive Jermeni, proglasio je nezavisnost od Azerbejdžana. Baku je pokušao da vrati region silom, izbio je rat. 1994. godine, Azerbejdžan, Jermenija i nepriznata Republika Gorski Karabah, uz posredovanje Rusije, potpisale su protokol o primirju. Povremeno se nastavljaju vojne operacije. U julu ove godine došlo je do sukoba na jermensko-azerbejdžanskoj granici, oko 300 kilometara od Karabaha. Broj poginulih na obe strane bio je 18.

Još 1991. godine Nagorno-Karabah, u kojem uglavnom žive Jermeni, proglasio je nezavisnost od Azerbejdžana. Baku je pokušao da vrati region silom i izbio je rat. 1994. godine, Azerbejdžan, Jermenija i nepriznata Republika Nagorno-Karabah, uz posredovanje Rusije, potpisale su protokol o primirju. Povremeno se nastavljaju vojne operacije. U julu ove godine došlo je do sukoba na jermensko-azerbejdžanskoj granici, oko 300 kilometara od Karabaha. Broj poginulih na obe strane bio je 18.

Kakvu ofanzivu planira sirijska vojska, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA