Najnovije

"Da država nije razvaljena, funkcioneri bi o svakom dinaru narodnih para polagali račune!"

Da država nije razvaljena i da postoji, javni funkcioneri bi morali da polažu račune građanima koji ih finansiraju, ali i da odgovaraju u slučaju zloupotrebe funkcije kada dolaze do poverljivih informacija i podataka o novinarima koji se kritički odnose prema vlasti, kao u slučaju Gorana Vesića koji je od Parking servisa dobio podatke o Ivanu Ivanoviću, ili Aleksandra Vulina koji je došao do prepiske između urednika Nedeljnika Veljka Lalića i bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca - smatraju gosti Utiska nedelje glavni i odgovorni urednik "NIN-a" Milan Ćulibrt, voditelj Ivan Ivanović i profesor Fakulteta dramskih umnetnosti Nebojša Romčević.

Vlada Srbije (Foto: srbija.gov)

Profesor Romčević je rekao da je dobro da Vesić ima više vremena da napada one koji kritički govore o njemu i vlasti.

- Neka Vesić što više vremena potroši na napadanje mene i drugih, ostaće mu manje vremena da uništava Beograd. Sve je dopušteno. Sve je vezano za količinu podamničkog odavanja počasti vođi - rekao je Romčević.

Prema njegovim rečima, nije problem u promeni uverenja, već u načinu na koji se ona dešava.

- Svaki put kada promene politička uverenja spremni su da ubijaju one koji drugačije misle. Nije problem u promeni uverenja, već što ne prezaju da se suočavaju sa svakim ko kritikuje. Svi su vezali ceo svoj životni put za jednu osobu i ništa im drugo ne preostaje nego da je brane do poslednje kapi. Ja prema njima osećam sažaljenje jer nemaju pravo na sopstvnei stav - dodao je ističući da građani koji ne žele da se usprotive više nemaju opravdanje.

- Neobaveštenost više ne može biti alibi ni za šta. Umoran sam koliko se stidim u svoje i ime građana koji nemaju porblem da su im usta i uši zapušeni i da to trpe zarad elementarnog namirivanja potreba. Ja sam mnogo gori nego što je pisanje za RTS.

Voditelj Ivan Ivanović rekao je da ga ne zanima Goran Vesić, već državni službenik, kao i to da bi voleo da Vesić objavio snimak njegovog razgovora sa predsednikom Stranke slobode i pravde Draganom Đilasom koji ga je protiv pravno prisvojio.

- Država je razvaljena i ne postoji. Niko od nas ne doživljava tragično što Vesić govori. Mi ovde ne treba da posmatramo Gorana Vesića nego državnog službenika. Molim boga da Vesić pusti snimak razgovora sa Đilasom. Ja sam pitao kako letuje u kompleksu za milion evra, nosi sako od 1000 evra i naočare od 500 evra. Radi se o zloupotrebi položaja traženjem informacija od Parking servisa. U normalnim zemljama na takvo pitanje odgovorni političari odgovaraju na takva pitanja, a on prebira šta ja imam - rekao je Ivanović.

Azerbejdžan napada turskim dronovima! Više o tome OVDE.

Izvor: direktno.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA