Najnovije

ŠLEM NA GLAVU, PA NA UTAKMICU: Crvena zvezda ide u Jerevan?

Šlem na glavu, pa u Jermeniju na utakmicu. Uz veliku dozu ironije, ovo bi bio i dobronameran savet fudbalerima Crvene zvezde ukoliko ih UEFA pošalje da u četvrtak (16.00), u plej-ofu Lige Evrope igraju sa Araratom u Jerevanu.

Crvena Zvezda (Foto: Jutjub)

Iako je zbog sukoba sa Azerbejdžanom oko Nagornog Karabaha Vlada Jermenije proglasila ratno stanje, u evropskoj kući fudbala do juče kasno po podne nisu doneli odluku šta će biti sa fudbalskim mečom između Ararata i crveno-belih. Većanje u Nionu je počelo u 14 časova i do zaključenja ovog izdanja "Novosti" ništa konkretno nije preduzeto, tako da se nije definnitivno znalo gde će utakmica igrati.

Po nekim najavama, neće se ništa ni menjati. Navodno, domaćin je garantovao bezbednost crveno-belima, pošto su sukobi udaljeni 300 kilometara od jermenske prestonice. Ako UEFA usvoji argumente organizatora i odobri da se igra u Jerevanu, morala bi da zna šta radi jer ni najmanjeg rizika za fudbalere srpskog šampiona ne bi smelo da bude. Pod njenim okriljem i garancijom prethodnih godina igrali su se i mečevi u Ukrajini, iako je i u ovoj zemlji bilo proglašeno ratno stanje.

Naravno, opcije su i da se utakmica između Ararata i Zvezde odigra na neutralnom terenu, pre svih su se spominjali Kipar i Gruzija kao domaćini... U svakom slučaju, ovolika neizvesnot ni malo nije bila potrebna crveno-belima, na "Marakani" su očekivali da će UEFA ekspresno rešiti ovaj problem.

Gde god se meč bude igrao, izabranici Dejana Stankovića su veliki favoriti za prolaz u Ligu Evrope. Ukoliko potvrde tu ulogu, crveno-bele čeka žreb 2. oktobra za grupnu fazu. Prvo kolo Lige Evrope igra se 22. oktobra, a poslednje šesto po grupama, na programu je 10. decembra. Ukoliko bi Zvezda bila prva ili druga od četiri ekipe u grupi, plasirala bi se u šesnaestinu finala LE (18. i 25. februar 2021.).

Šta Azerbejdžan poručuje Srbiji, saznajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA