Najnovije

ZABRANJUJU SPOMINJANJE PREDRAGA PECONIJA!? Hepi TV pokušava da onemogući rad SRBIN.info, najavljen protest (VIDEO)

''Hepi TV pokušava da onemogući rad SRBIN.info, tako što su naš autorski video zapis Vidovdanskog sabora, koji se održao na Vidovdan 2019. godine, na Jutjubu proglasili svojim. Nama je onda Jutjub udario zabranu.'' - navodi Dejan Petar Zlatanović, glavni i odgovorni urednik SRBIN.info medijske kuće, na konferenciji ispred zgrade Hepi TV.

Dejan Zlatanović (Foto: Jutjub)

Podsećanja radi, Hepi TV je video snimak pod nazivom “Damnjan: Željko Mitrović i Peconi žele da promene svest našem narodu“ blokirao na Jutjubu zbog navodne krađe autorskih prava Hepi TV od strane medijske kuće SRBIN.info, iako se radi o autorskom materijalu SRBIN.info produkcije. Kao razlog za taj postupak Hepija navodi to što je govornik na skupu govorio negativno o Predragu Peconiju, čije ime se nalazi i u naslovu video snimka.

Dodaje da je to krađa autorskih prava i intelektualne svojine, a takođe kaže da postoji bojazan da se ovaj princip proširi i na ostale medije, te da “neko ako mu se prohte može da ugasi medij.“

Kaže da na kanalu SRBIN.info postoji više snimaka u kojima se kritično govori o Predragu Peconiju, te strahuje da i na te video snimke ne dobije “copyright strike“, jer tri takva blokiranja video materijala, rezultuje brisanjem kanala.

Zlatanović navodi da je zvao Milomira Marića, a da mu je ovaj prekinuo vezu čim je čuo ime Peconija, dok je do tog momenta uljudno razgovarao. “Čovek se promenio za 180 stepeni, od jednog pristojnog gospodina, do glasa jednog uplašenog deteta koje je čulo ono što ne sme da čuje.

Zlatanović kaže da SRBIN.info trpi posledice zbog ove blokade, te da im je na Jutjubu zbog toga smanjen broj pregleda, a samim tim i zarada.

Zbog svega ovoga najavljuje protest u ulici Aleksandra Dubčeka, ispred Hepi TV, u petak (02. oktobar 2020.), od 18 časova.

“Svi ste pozvani koji ste naši gledaoci, ali i oni kojima je stalo do slobode medija. Pozivam i čelnike opozicionih partija, SRBIN.info je njima uvek davao prostora i idalje će im davati. Pozivam i sve svoje goste, koje sam intervjuisao, voleo bih da dođu-. Značila bi mi podršku, a i značilo bi mi da pošaljemo jasnu poruku da u Srbiji kada su u pitanju mediji mora da se poštuje zakon i da se zna neki red, a ne onako kako nekome dune.“ – kaže Zlatanović.

Azerbejdžan je objavio snimke uništavanja velikog broja jermenskih tenkova i pogibije vojnika, snimke možete videti OVDE.

Izvor: Srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA