Najnovije

PRASTARI RUSKI AVIONI VASKRSAVAJU: Haftar dobija prednost modernizacijom vazduhoplova

Ovi avioni se koriste kao letelice za napad na vazduhoplove i sposobne su da podrže kopnene vojne operacije.

MiG-23 (Foto: RIA-FAN)

Prema  rečima zvaničnog portparola Libijske nacionalne armije, general-majora Ahmada al-Mismarija,stručnjaci iz LNA obnovili su lovce MiG-23 za potrebe vojske Halife Haftara. NJihova upotreba je bila prekinuta na dug period, ali sada su višenamenski avioni ponovo u upotrebi.

Oleg Ponomarenko, vojni stručnjak Centra za stratešku konjukturu, u intervjuu dopisnicima rruskog RIA-FAN-a objasnio je koje borbene misije mogu da izvode lovci MiG-23. Obično se koriste kao letelice za napad na vazduhoplove i sposobne su da podrže kopnene vojne operacije. Ali ako se ovaj avion modernizuje i opremi potrebnom opremom i municijom, onda se i stari i najjednostavniji MiG-23 mogu koristiti za izviđanje i patroliranje, kao i gađanje ciljeva na zemlji.

Ponomarenko je izrazio uverenje da bi, uz postojeći odnos snaga u libijskoj konfrontaciji, čak i nekoliko takvih obnovljenih i modernizovanih aviona moglo da donese vojsci feldmaršala Haftara prednost u odnosu na neprijatelja u određenim operacijama.

Ranije su mediji već objavili informaciju da su LNA tehničari popravili i pripremili za borbene zadatke dva para lovaca. Ovo je omogućilo pilotima LNA da izvrše trenažne letove na ovim vazduhoplovima.

O situaciji u Nagorno-Karabahu pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA