Najnovije

RAT SE IZ SIRIJE SELI U NAGORNO-KARABAH! Stižu turski plaćenici, Jermenija zove Rusiju u pomoć: Putine, šalji nam oružje!

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev negirao je da je Turska poslala vojnike iz Sirije u Azerbejdžan kao ispomoć u sukobu sa jermenskom vojskom u regionu Nagorno-Karabah.

Nagorno-Karabah (Foto: Jutjub)

Ambasador Jermenije u Rusiji izjavio je ranije da je Turska poslala oko 4.000 boraca iz severne Sirije u Azerbejdžan kako bi pomogli Azerbejdžanu u borbama, prenosi Rojters.

"Glasine o raspoređivanju vojnika iz Sirije u Azerbejdžan su još jedna provokacija jermenske strane i potpuna besmislica", rekao je savetnik predsednika Hikmet Gadžijev.

Zvanični Jerevan optužio je Tursku Republiku da je poslala četiri hiljade milicajaca - "plaćenika", iz sirijskih područja u zapadni Azerbejdžan, prenosi ANSA, pozivajući se na izjavu ambasadora Jermenije u Moskvi, Vardana Toganjana.

Toganjan je rekao da su posredi "plaćenici" iz severnih sirijskih područja koje je, kako kaže, okupirala Turska.

"To su plaćenici. Vojna obaveštajna služba je više puta navodila da su stizali na aerodrom Nahčivan u Azerbejdžanu, čarter-letovima. Radi se o oko četiri hiljade milicajaca koji dolaze sa teritorije severne Sirije, okupirane od strane Turske", izjavio je Toganjan za radio-stanicu Eho Moskve, preneo je Interfaks.

Jermenija je, takođe, pozvala Rusiju da se umeša u konflikt i pomogne im u nabavci naoružanja.

U regionu Nagorno-Karabaha, dejure u sastavu Azerbejdžana, ali sa etnički većinskim jermenskim stanovništvom, ponovo su izbili sukobi između Jermenije i Azerbejdžana.

Nahčivan je glavni grad autonomne republike Nahčivan koja je eksklava - teritorija izdvojena iz celine azerbejdžanske teritorije i graniči se sa Turskom.

Iza sukoba Jermenije i Azerbejdžana leže planovi velikih sila, ako propadnu EU je prva na udaru! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA