Najnovije

JUČE HILARI, DANAS TRAMP: Ovako je Vučić pričao pred prošle američke izbore (VIDEO)

Zato što sam pametan, za razliku od onih koji misle da su mnogo mudri što će da viknu "ua ti i ti". Šta ćemo da radimo ako slučajno pobedi Hilari Klinton, hoćete da isključite tu mogućnost? Je l' treba da vodim zemlju i da Amerika vodi politiku protiv Srbije ovde - rekao je pred prošle predsedničke izbore u Americi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na pitanje zašto je podržao Hilari Klinton, tada kandidata demokrata, koja je bila protivkandidat aktuelnom predsedniku Amerike Donaldu Trampu.

Vučić i Tramp (Foto: Predsedništvo)

Međutim, četiri godine kasnije, predsednik Srbije javno podržava Trampa!

Iako postoji video snimak u kojem predsednik objašnjava i to na Javnom servisu Srbije zašto je podržao Klinton fondaciju i Hilari Klinton, on je iste godine to demantovao.

- Nisam javno podržao Hilari Klinton, to što sam bio na tribini ne znači da sam je podržao - rekao je Vučić i dodao da bi se ponovo odazvao pozivu Klintonovih.

Četiri godine kasnije, opet pred američke izbore koji se održavaju 3. novembra, u kojima je protivkandidat aktuelnom predsedniku Trampu, predstavnik demokrata DŽo Bajden, Vučić otvoreno podržava Trampa.

Tako je u junu ove godine, američka agencija Asošiejted pres (AP) izvestila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jedan od retkih lidera u Evropi, komentarišući proteste u SAD pružio otvorenu podršku predsedniku SAD Donaldu Trampu.  

- Pružajući retku otvorenu podršku od nekog lidera u Evropi, predsednik Srbije kaže da se predsednik Donald Tramp suočava s ozbiljnim i teškim neprijateljem dok pokušava da obuzda masovne proteste zbog nasilne smrti DŽordža Flojda - navodi AP.

Agencija je tada prenela da se Vučić "nada da će SAD izaći iz krize" i da Trampu želi "sve najbolje".

A onda je usledila i poseta Americi početkom septembra, čuveno potpisivanje sporazuma, u kojem niko ne zna šta piše, sa delegacijom Prištine, ali i obraćanje predsednika Srbije Donaldu Trampu.

- Velika mi je čast što se nalazim u ovoj klancelariji - rekao je Vučić Trampu, a onda mu se i zahvalio na "angažovanju u ovom dijalogu" i pozvao ga da poseti Srbiju.

- Stvarno ste se trudili i angažovali i bavili se nečim što je malo ljudi želelo da radi, da našem regionu donese mir i stabilnost. Ako smem da iskoristim priliku da vas pozovem da posetite Srbiju. Poslednji američki predsednik koji je to učinio bio je DŽimi Karter. Videćete da ćemo vas blagonaklono primiti - rekao je Vučić.

Posle američkih izbora, videćemo da li je Srbija zaista uspela da "odškrine vrata Bele kuće", kako je predsednik Srbije posle posete Americi rekao, ili da ih "zauvek zatvori"! 

Rusija je potpuno porazila Islamsku državu i spasila Siriju. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA