Najnovije

"RESETOVAĆEMO KORUMPIRAN SISTEM!": Obradović udario na lopove iz duboke države! (VIDEO)

Gost emisije "Intervju" bio je lider pokreta "Dveri" Boško Obradović. On je u emisiji izneo detaljan plan kako će izgledati Srbija nakon pada Vučićevog režima, da ne bi bilo "sve isto kao pre".

Boško Obradović (Foto: Jutjub)

„Srbijom vladaju monopoli, odnosno duboka država koju čine tajkuni, političari, mediji, službe bezbednosti, bankari, a koji nastavljaju da vladaju bez obzira na promenu vlasti. Građani Srbije i sami vide da se vlasti menjaju, a sistem ne. Mi kao dokazani opozicionari i protivnici ove vlasti smo uvek bili u prvim redovima na demonstracijama, ali nije dovoljno samo promeniti vlast već kompletan korumpiran sistem koji neprekidno vlada. Naš progles „Promena sistema-sigurnost za sve“ je rešenje. Pozivamo sve opozicionare i građane da se uključe u tu promenu. Uveli bismo novo krivično delo nezakonito bogaćenje koje bi imalo četiri nivoa kazne, za sve koji su proneverili državne pare, zloupotrebili položaj, nezakonito se obogatili. Prva kazna je zatvorska, druga finansijska jer su oštetili budžet Srbije, treća imovinska kojom bi im se oduzela sva nezakonito stečena imovina i ključna sankcija je LUSTRACIJA koja podrazumeva zabranu obavljanja javne funkcije zbog krivičnog dela. To je ključna reč koja nedostaje u sistemu odgovornosti.

Takođe bi se preispitale sve lažne i plagirane diplome zaposlenih u Javnom sektoru, uz otkaz za sve koji su tako došli do funckije i posla u državnom aparatu i plus da nadoknade što su oštetili budžet primajući plate i da se kazne univerziteti koji su im izdavali diplome. To su konkretne mere koje će doneti promenu sistema. Veoma važna tačka i Zeleni patriotizam, da se selu vrati više nadležnosti, prihoda, imovine i da se više pitaju kad je u pitanju zaštita životne sredine, zdrav vazduh i voda. I gradovi moraju biti po meri građana. Što ne bismo imali dobar i uređen sistem, umesto da živimo u hajdučiji, kriminalu i korupuciji? Sami moramo da se izborimo za to“, naglašava Boško.

Gost je komentarisao i turbulentnu situaciju CG nakon izbora.

„Milov kriminalni režim nije još demontiran. Tek kad nova vlast preuzme poluge moći, policiju i tajne službe, videćemo da li će ga demontirati ili odustati zarad kompromisa s vlašću. Deo srpskog političkog korpusa u CG je lojalan Vučiću, pa će možda više brinuti o njegovim interesima, nego o narodu jer ako otvorite tajne arhive, lako biste našli veze između Mila i Vučića, njihove zajedničke poslove, projekte i veze sa kriminalom. To bi mogao da spreči da se obelodani neko na platnom spisku Vučića koji čuva MIla jer tako čuva sebe i svoju vlast. Drugi deo srpskog korpusa na čelu sa Krivokapićem, čovekom koji je odan SPC, patriota, otac petoro dece, nikad nije bio na vlasti, stručan, ugledan, obrazovan, je uz mitropolita Amfilohija na udaru režimskih medija u Srbiji koje kontroliše Vučić. Ako dođe do izdaje KiM, mitropolit Amfilohije kao egzarh Pećkog trona ima pravo da se oglašava i suprotstavi se tome, zato ga i napadaju“, smatra Obradović.

Moskva poslala oštru poruku Berlinu! Iza svega stoji Vašington? Više o tome OVDE.

Izvor: Srbin Info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA