Najnovije

TEŠKA OPTUŽBA EPIDEMILOGA RADOVANOVIĆA: Kon i Krizni štab sve vreme imali tačne podatke o broju umrlih

"Obradio sam podatke do juna meseca - tri puta je bilo više smrtnih slučajeva od kovida 19 nego što je bilo pismeno prijavljeno", to je rečenica epidemiloga Predraga Kona koja potvrđuje sve dosadašnje sumnje u tačnost zvaničnih podataka, a otvara i neke nove nedoumice i nepoverenje. Istraživački mediji su više puta ukazivali na to da su cifre o broju zaraženih i umrlih od kovida daleko veće od zvaničnih, a o tome je glasno govorio i epidemilog Zoran Radovanović. On kaže da veruje u to da su nadležni sve vreme imali prave podatke i da je tragično ukoliko to nije bilo tako. Smatra da je cilj bio da se situacija pokaže boljom nego što jeste.

dr Zoran Radovianović (Foto: Jutjub)

Iz izjava Predraga Kona može se zaključiti da je za drastično različite i umanjene podatke odgovoran operativni sistem i podaci koji su naknadno pristizali, ipak, Radovanović ne veruje u to.

On ističe da je i ranije ukazivao na to da je po računici koju je izneo predrag Kon samo u Beogradu od korone umrlo onoliko koliko ih je zvanično preminulo u celoj Srbiji i da su brojevi umanjeni.

“Ono što je Peca i ranije govorio da su oni na ulazu dobijali samo cedulje, to je kao da vam ponudim brak, a nikada vas nisam ni video i ne znam da li ste bili u zatvoru ili ste bili princeza. To je potpuno besmisleno”, smatra Radovanović i veruje da su članovi Kriznog štaba imali i još uvek imaju te podatke.

“Suština je u tome da ste vi sve vreme mogli za neku pojedinačnu opštinu ili grad da dobijete podatke. Epidemilog pritisne dugme na kompjuteru i dobije svoje podatke za, na primer, Obrenovac, i oni su tačni. Kada saberete sve te podatke dobijete cifru za celu Srbiju. Odjednom se ti celokupni podaci smanje za nekoliko puta. Jedino da neko u ‘Batutu’, kada je u pitanju zbir, on skreše, podeli sa tri ili sa četiri”, navodi Radovanović.

Istraživački mediji poput BIRN-a i NIN-a već duže vreme objavljuju podatke i saznanja prema kojima se zvanična statsitika, ona koju slušamo od članova Kriznog štaba, višestruko razlikuje od stvarnog stanja stvari. Nadležni su to više puta demantovali i opovrgavali.

Uznemirujuće snimke ubijenih azerbejdžanskih vojnika možete videti OVDE.

Izvor: Nova

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA