Potrebno za biskvit:
40 grama brašna,
25 grama kakaa;
četvrtina male kašičice praška za pecivo,
70 grama šećera;
30 grama maslaca,
1 jaje,
četvrtina šolje mleka.
Preliv:
pola šolje čokoladnog mleka ili običnog mleka (po izboru).
Fil:
250 ml slatke pavlake i
200 g čokolade za kuvanje.
Priprema:
Da biste pripremili ovaj kolač potreban vam je tiganj i žica za mućenje, kao i pomenute namrinice.
U tiganju rastopite maslac, ali ne da provri, nego samo da je rastopljen.
Skonite sa ringle i dodate kakao pa promešate. Zatim dodate šećer i jaje pa promešate dobro. Onda dodate mleko i brašno sa praškom sa pecivo pa sve žicom umutite.
Kada je umućeno stavite tiganj na ringlu, ali poklopite. Neka temperatura bude srednje jaka. Ostavite da se kolač ispeče.
Kada je gotov sklonite ga sa ringle ali ga ne otkrivajte. Kada se malo prohladi izbockajte ga čačkalicom i prelijte (čokoladnim) mlekom i tako ostavite desetak minuta.
Spremite fil tako što ćete zagrejati slatku pavlaku i u vrelu (ali ne i ključalu) pavlaku dodajte crnu čokoladu. Izmešajte da se istopi, pa onda prelijte kolač sa filom.
Ostavite da se ohladi i ohlađen kolač secite i poslužite.
Svi poludeli za ovim kolačem, poslastičarka otkrila tajnu najboljeg čizkejka na svetu! Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Srpski Telegraf