Najnovije

MINSK PRESREO RAZGOVOR VARŠAVE I BERLINA: Lukašenko razotkrio veliku prevaru (VIDEO)

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da su beloruske obaveštajne službe presrele razgovor Berlina i Varšave, što ukazuje da je priča o „trovanju“ opozicionog lidera Alekseja Navaljnog falsifikat.

Aleksandar Lukašenko (Foto: Sajt predsednika Belorusije)

„Juče ili prekjuče, ne sećam se tačno, pre govora Merkelove presreli smo razgovor. Varšava razgovara sa Berlinom. Dva korisnika su u kontaktu. Presrela ih je naša radio-elektronska vojna obaveštajna služba.

(Ovaj) zanimljiv razgovor jasno pokazuje da je ovo falsifikovanje. Nije bilo trovanja Navaljnog.

To su učinili da bi „obeshrabrili Putina da ne zabada nos u beloruske poslove“, Lukašenko je citirao fragment presretnutog razgovora.

Beloruski lider je obećao da će transkript presretnutog razgovora dostaviti ruskom premijeru Mihailu Mišustinu, kao i da će ga predati u FSB Ruske Federacije.

„Mislim da će Bortnikov i Nariškin (šefovi obaveštajnih službi FSB i SVR - prim. red.) morati ozbiljno da razumeju ovu situaciju.

Prenećemo i snimljeni glas i tekst. Potpuno svi materijali danas ili sutra biće kod vaše obaveštajne službe kako bi shvatili kome su potrebni.

Štaviše, u bliskoj budućnosti im predstoje izbori, dan glasanja u regionima Rusije. Odnosno, oni znaju da u Rusiji postoje izbori, i neophodno je izvući neki prljavi trik pre ovih izbora.

Evo njihovog stila. Evo njihovog lica. Oni nam ne garantuju miran život, mi nećemo imati miran život. Uveren sam u ovo. Ali morate shvatiti da smo odlučni da branimo svoj suverenitet i nezavisnost i nećemo dozvoliti da nas ovde obaveštavaju.

Vidimo gde noge već rastu. I ne samo noge. Vidimo da su oni već u glavama u ovoj laži i laži. Ali istina je uvek pobeđivala. I verovatno je Gospod i dalje na našoj strani “, izjavio je Lukašenko.

Više o incidentu sa Aleksejem Navaljnim pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA