Najnovije

PLANIRAN MASAKR U RUSIJI! Sprečeno masovno ubistvo (VIDEO)

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) privela je 13 ruskih državljana koji su na mestima masovnog okupljanja, uzgradama energetskih struktura i obrazovnih institucija pripremali masakre. Do sada nije objavljeno ništa o motivima napadača.

FSB (Foto: RIA Novosti)

U nekoliko regiona Rusije privedeno je 13 ruskih državljana koji su planirali masakre koristeći improvizovane eksplozivne naprave, zapaljive smeše, hladno oružje, a takođe su nagovarali korisnike internetanterneta da počine takva krivična dela. NJih 11 su članovi zatvorene Internet zajednice jedne od društvenih mreža, - rečeno je u FSB.

Kod uhapšenih su pronađena i zaplenjena uputstva za proizvodnju zapaljivih smeša i eksplozivnih naprava, četiri improvizovane bombe, šeme napada na obrazovne institucije i zgrade bezbednosnih struktura. Na njihovim telefonima pronađeni su podaci, u kojima se potvrđuju planovi napada.

U FSB je takođe rečeno da su uhapšeni nagovarali ljude da čine zločine na internetu. Jedan od svojih zločina planirali su da počine u školi 1. septembra, i pritom ubiju stotine ljudi u obrazovnoj ustanovi.

Kako je Minsk presreo razgovore Berlina i Varšave, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA