Najnovije

IRAN POČINJE SA PROIZVODNJOM NOVE RAKETE: Sposobna da uništi daleke ciljeve

Iranski ministar odbrane brigadni general Amir Hatami saopštio je da je Islamska Republika u procesu proizvodnje krstarećih raketa sa dometom od hiljadu kilometara.

Iranska raketa (Foto: Jutjub)

U subotu je novinska agencija Fars citirala Hatamijev u intervjuu: „U pomorskom dobru započeli smo proizvodnju pomorskih i protivmorskih raketa dometa većeg od hiljadu kilometara, a na kopnu imaju domet od oko 1.400 kilometara, a na polju krstarećih raketa koje se lansiraju iz vazduha “.

Ministar je naglasio da su iranske raketne sposobnosti "jedan od uticajnih odbrambenih elemenata na koje se neprijatelj oseća osetljivim", ističući da je Iran postavio najveći domet svojih projektila na 2.000 kilometara, u skladu sa odbrambenim potrebama i politikom zemlje.

„Usredsredili smo svoje programe na povećanje količine proizvodnje i nadogradnju njenih karakteristika, posebno okretnosti i diverzifikacije raketa, na način koji iznenađuje neprijateljsku PVO“, dodao je on.

Ministar je izjavio da je Iran uspeo da obezbedi 90% potreba svojih oružanih snaga, uprkos sankcijama koje su mu izrečene, dodajući da 5.700 kompanija iz privatnog sektora trenutno sarađuje sa ministarstvom u proizvodnji važnih  delova i infrastrukture za odbrambenu industriju.

Kako je MiG-31 sačuvao rusku granicu, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA