Najnovije

STOTINE TENKOVA I OKLOPNJAKA UŠLO U SIRIJU: Trupe se gomilaju kod Idliba (VIDEO)

Turska, koja se krije iza Memoranduma, aktivno povećava svoje prisustvo u sirijskom Idlibu, pinje portal RusVesna, pozivajući se na svoje izvore u Siriji.

Zurska vojska u Siriji (Foto: Jutjun)

Tokom poslednjih šest meseci turska grupa se više nego udvostručila. Broj turskog vojnog osoblja povećan je za 4 hiljade, a oklopnih vozila za 300 jedinica.

S tim u vezi, broj turskih uporišta takođe se mnogo puta povećao. Od 27 turskih položaja, 11 se trenutno nalazi južno od granice „bezbednosnog koridora“ sa raspoređenoim tenkovima i teškim naoružanjem.

Ankara koristi svoje punktove za zadržavanje sirijske vojske, koja bi mogla pokrenuti ofanzivu u provinciji kao odgovor na kontinuirano granatiranje militantnih grupa pod turskom kontrolom.

Istovremeno, ukupan broj terorističkih formacija takođe se povećao za više od 50% i počeo je da broji više od 18 hiljada ljudi. Pored toga, aktivni prenos oružja i vojne opreme od strane turske vojske proturskim militantima značajno je povećao njihovu borbenu efikasnost.

Stoga možemo jednostavno zaključiti da se tokom turskog prisustva u regionu situacija oko oružanog sukoba pogoršala mnogo puta i da ima dalju tendenciju da se pogoršava.

Kako je Kijev odgovorio na pretnju DNR, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA