Najnovije

ČAVOŠKI: Srbija izgubila Vašingtonskim sporazumom (VIDEO)

Profesor Pravnog fakulteta u penziji i član SANU Kosta Čavoški izjavio je da je sporazum potpisan u Vašingtonu "na štetu Srbije".

Kosta Čavoški (Foto: HelmCast)

Profesor Pravnog fakulteta u penziji i član SANU Kosta Čavoški izjavio je da je sporazum potpisan u Vašingtonu "na štetu Srbije".

"Nije jasno zašto bi Srbija pomagala ekonomski svoje neprijatelje da, se oni razvijaju. A kosmetski Arbanasi jesu naši neprijatelji, jer su nam bez naše saglasnosti uzeli deo teritorije i proglasili državu", rekao je Čavoški gostujući u emisiji "Skeniranje" u produkciji Helmkasta.

On je analizirajući tačku po sporazum koji je predsednik Srbije potpisao u Vašingtonu, 4.septembra, kazao da su tim sporazumom "zapravo dobili samo Arbanasi".

"Srbija se time obavezala na izgradnju autoputa i pruge od Prištine do Merdara i Niša. To našem narodu nije potrebno. Neće Srbi iz Mitrovice ili iz Gračanice ići u Prištinu da bi hvatali taj voz da idu do Niša. A izgradnju tog puta i te pruge plaćaćemi mi, građani Srbije. Umesto da se onima koji nam otimaju teritoriju, otežava, njima se olakšava i ekonomski pomaže još njihov razvoj ", rekao je Čavoški.

On je objasnio da, je kod potpisivanja sporazuma primenjeno pravilo da" svaka strana potpisuje po jedan primerak, a da nema zajedničkog potpisa, kako su se dokumenta potpisivanja u 18.i 19.veku kada se od  države do države stizalo teže ."

" Međutim, ovako potpisan sporazum ostavlja, Vučiću mogućnost da ga ne prosledi Narodnoj skupštini na radifikaciju i ne objavi u Službenom glasniku, što će on verovatno i iskoristiti kako bi prekrio suštinu ", smatra profesor Čavoški.

Govoreći o tome šta je predviđeno za jezero Gazivode Vašingtonskim sporazumom, Čavoški je kazao da" to liči na situaciju sa distriktom Brčko u Bosni i Hercegovini".

Kako je Zaharova ismejala Vučića, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA