Najnovije

DVA NAJVEĆA AMERIČKA SAVEZNIKA NA BLISKOM ISTOKU U MEĐUSOBNOM KLINČU! Izrael se žestoko protivi: Neće oni da pariraju nama u superiornosti!

U petak je izraelski ministar obaveštajnih poslova Eli Kohen najavio da će se Izrael čvrsto suprotstaviti prodaji lovaca F-35 i drugog naprednog oružja Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

F-35 (Foto: Pixabay)

Koen je rekao, “Protiv toga smo, nećemo pristati ni na jedan kupoprodajni ugovor ... i suprotstavićemo se prodaji bilo kog oružja koje bi naškodilo izraelskoj kvalitativnoj vojnoj superiornosti, uključujući F-35”.

Ministrovi komentari su usledili kada su mediji izvestili da su Izrael i UAE spremni da prisustvuju ceremoniji potpisivanja sporazuma o normalizaciji u Vašingtonu u narednih deset dana.

Koen je podržao Netanijahuove izjave u vezi sa F-35, rekavši: “Prisustvovao sam sastancima kabineta. Danas sam razgovarao sa premijerom koji je kategorično rekao da nema saglasnosti (po tom pitanju) i on nije pristao na to”.

Ranije je izraelski premijer Benjamin Netanijahu demantovao izveštaj NJujork Tajmsa, u kojem se navodi da je tajno pristao da se UAE snabdevaju naprednim stelt lovcima F-35, iako je javno izrazio protivljenje tome.

U vezi sa ceremonijom potpisivanja, u izveštaju Kanala 12 sa sedištem u Izraelu navedeno je da bi ona mogla biti održana 13. septembra, što se poklapa sa dvadeset sedmom godišnjicom potpisivanja i Sporazuma iz Osla između Izraela i Palestine 1993. godine.

Šta je američki obaveštajac priznao o njihovoj strategiji u Siriji, saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA