Najnovije

HRVATI NAPUNILI GAĆE ZBOG SRPSKOG NAORUŽANJA! Moćni arsenal naše vojske izazvao paniku u komšiluku

Kako piše Večernji list, Srbija ubedljivo prednjači u opremanju svoje vojske, te da je samo prošle godine povećala ulaganja u vojnu industriju za trećinu.

Vojska Srbije (Foto: vs.rs)

Iako je opremanje oružanih snaga u toku i u ostalim državama u regiji, Srbija, koja je samo prošle godine povećala ulaganja u vojnu industriju za trećinu, uverljivo prednjači. Naoružanje se uglavnom kupuje od Rusije, Belorusije i Kine. Srbija je modernizirala avione, od Rusije i Belorusije dobila donaciju od 10 lovaca MIG-29. Kupila je i sastav dronova, pet helikoptera, oklopna vozila, najavila kupovinu 20 bombardera…, pišu hrvatski mediji.

A šta ih to toliko plaši? 

Kineski PVO sistem

Naša zemlja kupila je moćni kineski PVO sistem dometa do 100 kilometara. Vojska Srbije uskoro će biti jača za moćni kineski PVO sistem FK-3, čije rakete imaju domet do sto kilometara!

"Lazar 3" je naše čudo

Lazar 3 može biti opremljen različitim vrstama naoružanja poput daljinski upravljanom borbenom stanicom sa mitraljezom od 12.7 mm M-15 i kupolom sa topom 30 mm, što mu omogućava dejstva po ciljevima na zemlji i helikopterima i bespilotnim letilicama.

6 novih bespilotnih letelica!

Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana odnedavno je ojačano nabavkom šest bespilotnih letelica, odnosno daljinsko pilotiranih vazduhoplova CH-92A i laserski vođenim avio-bombama iz Narodne Republike Kine.

Raketni lanser LRSVM M18 „Oganj“

Uvođenjem u naoružanje Vojske Srbije modularnog samohodnog višecevnog raketnog lansera LRSVM M18 „Oganj“, raketna artiljerija dobiće sasvim nove mogućnosti, kakve do sada nije imala.

Angela Merkel sprema sankcije Srbiji. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA