Najnovije

PATRIJARH SE OGLASIO NAKON SPORAZUMA U VAŠINGTONU: Ovo je stav SPC

Patrijarh srpski Irinej rekao je da još nije dovoljno upoznat s detaljima ugovora postignutog u Vašingtonu, a koji se tiču crkve, da bi mogao da oceni da li će on obezbediti zaštitu srpske pravoslavne baštine, imovine, sveštenstva i vernika.

Patrijarh Irinek (Foto: Jutjub)

"Mi još nismo upoznati sa detaljima, osim dela objavljenog u štampi, tako da samim tim nismo u mogućnosti da odgovorimo na vaše pitanje", naveo je patrijarh srpski Irinej u pisanom odgovoru Tanjugu.

U odgovoru agenciji,  patrijarh Irinej ističe da je javnosti već poznat stav Srpske pravoslavne crkve povodom svih problema koji se tiču južne srpske pokrajine, Kosova i Metohije.

Patrijarh je tako odgovorio na pitanje Tanjuga da li je zadovoljan sporazumom koji je predsednik Aleksandar Vučić postigao u Vašingtonu, a koji se tiče zaštite religijskih objekata i implementacije sudskih odluka, kao i bezbednosti verskih objekata, srpskih sveštenika i srpskih vernika.

Tanjug je uputio patrijarhu i pitanje da li veruje da će autoritet moćne države kakve su SAD garantovati poštovanje dogovora, da li je s predsednikom Vučićem razgovarao o susretu u Vašingtonu pre njegovog odlaska i dao mu neki savet.

Kada će biti formirana nova vlada u Crnoj Gori, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA