Najnovije

PESKOV PROKOMENTARISAO POSTUPAK ZAHAROVE: Posebno pomenuo Srbiju i Srbe

Portparol predsednika Vladimmira Putina, Dmitrij Peskov je reagovao na pogrešno protumačen post Marije Zaharove na Fejsbuku, te saopštio da je verovatno došlo do nesporazuma u vezi s pojedinim formulacijama u njenoj objavi povodom posete predsednika Srbije Vašingtonu. Istakao je da su odnosi Srbije i Rusije strateškog karaktera i da su Srbi za Rusiju bratski narod.

Dmitrij Peskov (Voto: RIA Novosti)

„Moguće je da je došlo do nesporazuma u vezi sa pojedinim formulacijama, znam da se moja koleginica izvinila. Stoga polazimo od toga da niko neće sumnjati u privrženost i duboko poštovanje prema Srbiji u celini, i konkretno srpskog rukovodstva“, rekao je Peskov.

Dodao je da su odnosi Srbije i Rusije strateškog karaktera.

„Naši prijateljski, partnerski odnosi, strateško partnerstvo sa Srbijom, su jedan od najvažnijih prioriteta naše spoljne politike. Srpski narod je naš bratski narod i apsolutno svi, bez izuzetka, rukovodstvo Rusije, stručnjaci, su privržene pristalice daljeg razvoja našeg partnerstva“, rekao je Peskov,

Peskov je dodao da Ministarstvo spoljnih poslova Rusije čini mnogo u cilju razvoja i produbljivanja odnosa između Rusije i Srbije, između ostalog i u cilju zaštite interesa bratskog naroda u Srbiji u međunarodnoj areni.

O čemu su stvarno pričali Lavrov i Vučić, saznajte OVDE.

Izvor: Vostok

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA