Najnovije

DPS okrenuo leđa Milu: Evo ko će biti novi lider partije

Milo je gotov, a njegova partija DPS uveliko mu traži naslednika. Prema informacijama iz Crne Gore, jedan od glavnih kandidata da zauzme Đukanovićevo mesto jeste Peđa Vušurović, koji je svojevrsnu promociju imao u nedelju uveče, kada je bio govornik na mitingu u centru Podgorice, organizovanom da bi se navodno odbranila Crna Gora. Taj skup nije zvanično organizovao DPS, ali je svima bilo potpuno jasno da iza njega u stvari stoji stranka na čijem je čelu, najverovatnije ne još dugo, Milo Đukanović.

Đukanović (Foto: Jutjub)

Peđa Vušurović, kojeg mnogi od ljudi iz najbližeg Đukanovićevog okruženja vide kao novog vladara Crne Gore, bivši je mladi liberal, odnosno predsednik omladine Liberalne stranke Crne Gore (LSCG - partija koju je utemeljio Slavko Perović, koji se odavno povukao iz politike i živi u Češkoj). Kako objašnjava jedan od sagovornika u Podgorici, na mitingu je bilo upečatljivo distanciranje okupljenih oko Đukanovića i neprestano insistiranje da oni nisu tu u ime bilo koje stranke.

- To je doskora bilo nezamislivo i jasan je znak šta se kuva unutar DPS. Da je ovaj miting bio pre 15 ili 20 dana, svi bi nosili Milove slike. Ovako, jedva da ga je neko i pomenuo. Takođe, Đukanovićevu poziciju iz temelja je uzdrmala svađa s Milicom Pejanović Đurišić na Glavnom odboru DPS. Ona ne samo da mu je dugogodišnja bliska saradnica već je i osoba koja ima ogroman uticaj u partiji. Kad neko takav pozove predsednika stranke da podnese ostavku, nema dileme o čemu se radi - objašnjava izvor.

I urednik Vijesti, najtiražnijeg lista u Crnoj Gori, Mihailo Jovović ocenio je okupljanje u Podgorici kao veličanstven ispraćaj Mila Đukanovića u prošlost.

- Primetno je da je Đukanović od izborne noći malo-pomalo davao sve pomirljivije izjave i na parče priznavao poraz. Još postoji prostor da dobije na vremenu da pokuša da preobrati nekog od poslanika da pređe na njegovu stranu, ali mislim da se to neće dogoditi - precizira Jovović.

U govoru "sahranio" Đukanovića

Peđa Vušurović je na početku svog obraćanja na podgoričkom trgu simbolički i sam najavio političku sahranu Mila Đukanovića, citirajući novine Glas Crnogorca nakon smrti kralja Nikole 1921. godine.

- A Crna Gora? Šta će biti s njom? Umire li i ona? Hoće li i ona biti s njim pokopana? Hoće li mu se priznati da je on bio Crna Gora? Na nama je da to ne priznamo! Crna Gora živela je i pre njega i živeće i posle njega. Crnogorci! Seni predaka vaših, od 10 vekova, gledaju na vas! Ne osramotite ih - poručio je Vušurović.

"Rusija Vučiću neće oprostiti, Zaharova je to uradila po odobrenju Lavrova i Putina." Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Srpski Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA