Najnovije

MILOV DPS PONOVO NA KOLENIMA: Ovo su najnovija istraživanja uoči izbora u Nikšiću!

Partije koje su pobedile na izborima 30. avgusta, imaju prednost od nekoliko procenata, uoči izbora u Nikšiću, pokazalo je zadnje istraživanje.

Skupština Crne Gore. (Foto: skupstina.me)

Koalicija "Za budućnost Nikšića", Demokrate i URA , ako nastupe u tri kolone, imaju prednost u odnosu na koaliciju okupljenu oko DPS-a. Istraživanje je završeno prošle sedmice, a rađeno je za potrebe dve partije.

Podsetimo, Demokratska partija socijalista (DPS) na izborima u Nikšiću ići će u velikoj koaliciji u kojoj će ući i SD i Liberalna partija.

Nije isključeno da im se pridruže još neke manje grupacije, jer DPS planira da oko sebe okupi tkz. suverenistički blok.

Jasno je da su izbori u Nikšiću presudni za DPS, ali i za novu parlamentarnu većinu koja želi da potvrdi pobedu od 30. avgusta.

DPS-u  će parirati velika koalicija okupljena oko liste "Za budućnost Nikšića", kao i liste Demokrata i URE. Ostaje nejasno kako će nastupiti Socijaldemokratska partija.

Na lokalne izbore 2017. su izašla 26.322. građanina. DPS je osvojio 21.104 glasa, a Socijaldemokrate (SD) 2.324, dok je nevažećih listića bilo 2.894. Na parlamentarnim izborima u avgustu ove godine biračko pravo iskoristila su 48.772 birača.

Vladajuća DPS-SD koalicija osvojila je tada 19.588 glasova: DPS je imao više od 2.500 glasova manje u odnosu na lokalne izbore (18.542), dok je SD imao upola manje glasova u odnosu na 2017.

Tri koalicije, "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", imale su 30. avgusta 7.351 glas više od DPS-a i SD-a zajedno, odnosno skoro 8.400 više od DPS-a.

Iranska vojska najavila novi potez u Crvenom moru! Više o tome OVDE.

Izvor: borba.me

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA