Najnovije

PRIŠTINSKI ANALITIČAR: Tači pere pare preko fonda za hašku odbranu!

Hašim Tači, bivši predsednik lažne države Kosovo i vođa terorističke OVK kome se u Hagu sudi za mučenje i ubistva Srba i Albanaca, pere novac preko svoje fondacije za hašku odbranu.

Tači (Foto: Jutjub)

Ovo tvrdi Nedžat Haziri, politički analitičar iz Prištine, koji kaže da Tači preko ove fondacije iznuđuje pare od Albanaca u inostranstvu u ime lažnog patriotizma, dok istovremeno njegov sin Endrit nosi sat vredan najmanje 7.000 evra. Fondaciju 'Podrška pravnoj zaštiti Hašimu Tačiju', inače, osnovao je Tačijev brat Idriz.

- Fondacija 'Podrška pravnoj zaštiti Hašima Tačija' perfidna je metoda za iznuđivanje novca od građana Kosova i onih u emigraciji u ime lažnog patriotizma. Ova fondacija ima za cilj pranje novca, kao što se dogodilo 2007. godine sa fondacijom 'Sa Ramušom'. Porodica Tači je jedna od najbogatijih na Kosovu, kontroliše veliki broj preduzeća u zemlji. Ne znam zašto je potrebno toliko novca da bi se zaštitio čovek koji kaže da je nevin, dok njegov sin Endrit nosi satove vredne bar po 7.000 evra - naglašava Naziri.

Da se u ovom fondu obrću milioni evra, potvrđuje i činjenica da su vlasti lažne države Kosovo prošle godine odobrile čak 20 miliona evra pomoći liderima OVK koji su optuženi pred Specijalnim sudom u Hagu.

Komentarišući ove navode, politikolog Jelena Vukoičić podseća da Tači ima bogatu kriminalnu istoriju.

- Pranje novca je jedan od 'manjih' Tačijevih prekršaja, kada se uzme u obzir težina zločina za koje je direktno i indirektno odgovoran i za koje mu se sudi. Svim bivšim teroristima, sadašnjim političarima takozvanog 'Kosova', zajedničko je veliko bogatstvo stečeno trgovinom drogom, oružjem, ljudskim organima i drugim vidovima organizovanog kriminala. Poznato je da se ovako pribavljen novac kasnije pere kroz razne fondacije i nevladine organizacije - ocenjuje Vukoičićeva.

Zvanična Tačijeva imovina i prihodi

* Nasleđeno zemljište vredno 180.000 evra

* Nasleđena kuća vredna 80.000 evra

* Stečena kuća vredna 350.000 evra

* Automobil 'audi Q3' vredan 19.000 evra

* Ušteđevina u banci od 11.000 evra

* Ukupni godišnji prihodi: 60.435 evra.

Pens neće da smeni Trampa! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA