Najnovije

SUDAR TRADICIONALISTA I GLOBALISTA: Postoji li strah od ideološkog rata u Americi?

Tradicionalna Amerika izlazi na ulice u raznim gradovima širom SAD, dok liberalne demokrate najavljuju uvođenje policijskog časa i jačaju bezbednosne snage - mnogi analitičari strahuju od ideološkog rata u Americi, odnosno sudara tradicionalista i globalista.

Šaman sa Kapitola (Foto: Jutjub)

Američki konzervativci dobili su svoju "svetu" žrtvu, o čijem je imenu malo koji od američkih vodećih medija izvestio javnost, navodi "Geopolitika".

Reč je o Ešli Babit, veteranki američkog vazduhoplovtva iz San Dijega, ubijenoj u pucnjavi na Kapitol hilu. Ova porodična žena došla je u glavni grad SAD da podrži Donalda Trampa i nije nosila oružje.

U zgradi Kongresa Ešli je snimila selfi umotana u američku zastavu, kada ju je pogodio metak koji je ispalio član obezbeđenja.

Da je na taj način ubijen simpatizer DŽozefa Bajdena sedmicama bi o tome pisali glavni američki mediji i raspravljali političari.

Dovoljno je prisetiti se političkog i medijskog reagovanja u vezi sa brutalnim policijskim prekoračenjem primene sile pri hapšenju Afroamerikanca DŽordža Flojda.

SAD su potpuno podeljeno društvo i mnoge ideje demokrata ne sviđaju se milionima Amerikanaca. Mnogi od njih otvoreno se boje i zaziru od levičarske agende buduće administracije i Kongresa.

Mnogi strahuju od "zelene agende" ili "grin dila", za koji misle da će dokrajčiti domaću industrijsku proizvodnju, da će poskupeti hrana, lekovi, struja, da će se krenuti u ideološki obračun i da će radikalni feminizam i LGBT propaganda uništiti tradicionalne institucije poput porodice i crkve.

Nedavno je demokrata Nensi Pelosi, predsednik Predstavičkog doma Američkog kongresa, predstavila reformu poslovnika koja predviđa korišćenje samo "rodno inkluzivnih" pojmova u tom domu.

Demokrati predlažu uklanjanje pojmova poput: otac, majka, sin, kćerka, ujak, stric... Umesto toga, predlažu korišćenje pojmova: roditelj, dete, sibling (pojam koji označava brata ili sestru) i prvi rođak.

Samo dan kasnije demokratski poslanik Misurija u Predstavičkom domu pastor Ujedinjene metodističke crkve Emanuel Kliver, u želji da "izjednači muška i ženska prava", zaključio je molitvu pred otvaranje 117. saziva Kongresa rečima "a man i a woman" (men - muškarac, woman - žena).

Deo javnosti bio je zapanjen činjenicom da pastor ne zna da "amen" nije reč engleskog korena i da "men" ne označava muški rod, već da je reč o izvorno hebrejskoj reči koja se prevodi kao: "zaista" ili "neka tako bude".

Postoji stvarna opasnost da se pobednici američkih izbora (demokrate) počnu da se svete ​​svojim političkim i ideološkim protivnicima, a da će ovi drugi sve više morati da se privikavaju na ograničenja slobode govora i klasičnu cenzuru u komunističkom maniru, samo mnogo lukaviju i sofisticiraniju.

Totalitarizam protiv kojeg su se SAD toliko puta borile širom sveta sada preti da uđe u domove samih Amerikanaca, zaključuje "Geopolitika".

Popularni televizijski voditelj Taker Karlson sa "Foks njuza" poručuje:

"Ono što se dogodilo u Kapitol hilu omogućiće ljudima na vlasti da oduzmu od vas sva vaša stečena američka prava - pravo na govor bez straha od cenzure, pravo na okupljanje, pravo na život bez nadzora i pravo na zaštitu svoje porodice".

O neredima u Briselu pročitajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA