Najnovije

TRAMPOVE PRISTALICE TRAŽE RUSKE PASOŠE: Zaharova objasnila zašto

U strahu od progona i odmazde, neke pristalice aktuelnog američkog predsednika Donalda Trampa zainteresovane su za dobijanje ruskog državljanstva, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Marija Zaharova (Foto: RIA Novosti)

U emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“ na TV kanalu „Rusija 1“ rekla je da je ovo jedno od najpopularnijih pitanja koje joj postavljaju korisnici društvenih mreža.

Zaharova je pojasnila da se američke pristalice Trampa plaše progona i represije, pošto SAD takvu politiku sprovode ne samo u svetu, već i prema sopstvenim građanima.

„Ne bi nas bilo briga za ovu situaciju, ali u kombinaciji faktora da je to nuklearna sila sa najvećim vojnim budžetom i upravo ona zemlja koja beskrajno primenjuje nezakonite sankcije protiv naše zemlje, a sve ovo u pozadini duboke krize koja na to utiče, svaki Amerikanac je zabrinut “, citira Zaharovu list Izvestija.

Takođe je primetila da situacija sa američkim izborima pokazala probleme zapadnog sveta i arhaičnu prirodu američkog izbornog sistema.

Ranije je objavljeno da Edvard Snouden, bivši radnik američke Agencije za nacionalnu bezbednost koji živi u Rusiji, namerava da dobije rusko državljanstvo.

Snimak hapšenja Alekseja Navaljnog možete pogledati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA