Najnovije

STIGLO HITNO NAREĐENJE RUSKIM SNAGAMA: 300 prekaljenih Putinovih Spartanaca poslato na front, očekuju napad

Stotine ruskih vojnika kreće ka severoistočnoj Siriji usred jakih napada turskih snaga. Zvaničnik rusko-sirijskog Zajedničkog centra za posmatranje, major Dmitrij Suncov, objavio je u ponedeljak da je oko 300 ruskih vojnika poslato u Hasaku da pojačaju centre za nadzor.

Ruska vojska (Foto: RIA)

- Naša jedinica je stigla na jedno od zajedničkih posmatračkih mesta u provinciji Hasaka, a naš glavni zadatak je da doprinesemo deeskalaciji sukoba u tom području. Naše snage nadgledaju poštovanje primirja i pružaju sve vrste pomoći lokalnom stanovništvu - rekao je major Šuncov novinarima.

Dolazak približno 300 ruskih vojnika u Hasaku dolazi samo dan nakon što su turske oružane snage i njihovi militanti pojačali napade na ključni grad Tal Tamr, koji se nalazi istočno od provincije Raka.

U istom kontekstu, Sirijske demokratske snage (SDF) zatvorile su prelaze koji povezuju njihova kontrolna područja sa područjima kontrole sirijske države u gradu Hasaka.

Razlog za zatvaranje prelaza navodno je bio zbog zaustavljanja vode iz stanice Alouk, koju su na području Ras Al-Ajna izazvali militanti koje podržavaju Turci.

Sirijska vlada optužila je Sirijske demokratske snage da su namerno blokirale područja koja drži Sirijska arapska vojska zbog daljeg stradanja ljudi koji žive na toj teritoriji.

Sirijske demokratske snage nisu odgovorile na ove navode.

"Vučić želi patrijarha spremnog da mu pomogne u konačnoj izdaji Kosova." Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA