Najnovije

HRVATSKI MEDIJI: Mudžahedini su odsecali glave srpskim vojnicima, a Izetbegović ih je svečano postrojio!

Mediji u Hrvatskoj pišu o užasnim zločinima odreda "El Mudžahid" nad Srbima sa Vozuće i o amnestiranju generala Sakiba Mahmuljina od odgovornosti, mada je bio komandant Trećeg korupusa u okviru kog je delovala ova islamistička jedinica.

Alija Izetbegović (Foto: Jutjub)

"Mudžahedini su brutalno likvidirali pedesetak srpskih zarobljenika i odsecali im glave", navodi "Slobodna Dalmacija."
Hrvatski mediji navode i snimke koje poseduje Radio-televizija Republike Srpske na kojima muslimanski lider Alija Izetbegović postrojava korpus i pozdravlja mudžahedine na arapskom jeziku.

Mahmuljin se pred kameroma "pohvalio" da je među jedinicama njegovog korpusa i odred "El mudžahid".
- To su Prvi manevarski bataljon iz Zenice, 372. oslobodilačka brigada iz Tešnja, Sedma muslimanska, Specijalni diverzantski odred, kompletna 329. koja je bila ovde, Treći manevarski i odred "El mudžahid", rekao je Mahmuljin Izetbegoviću.
Niko od muslimanskog vrha nije reagovao kada su pismeno obavešteni da su mudžahedini od vojne policije oteli 60 srpskih zarobljenika.
Pre dve godine Mahmuljin je uhapšen pod optužnom za ratne zločine, ali je na slobodu pušten već idućeg dana, jer je sud BiH odbio predlog Tužilaštva da mu se odredi jednomesečni pritvor.
On je osumnjičen za zločine počinjene od jula do oktobra 1995. godine za vreme izvođenja ofazivnih borbenih dejstava 3. korpusa na širem području Vozuće, u kojima je sudelovo i odred "El Mudžahid".
Tokom višemesečnih napora muslimanskih jedinica da zauzmu Vozuću, mudžahedini, pristigli iz arapskih i drugih islamskih zemalja, okupljeni pod zastavom na kojoj je pisalo "Naš put je džihad", brutalno su likvidirali i pogubili pedesetak srpskih vojnika, odsecajući im glave sekirama i sabljama.
Ritualni masakri snimljeni su, a videokasete su distribuisane "donatorima" u islamskim zemljama, piše "Slobodna Dalmacija".
Hrvatski mediji su se, nakon haške presude čelnicima Herceg-Bosne, raspisali o zločinima jedinica pod kontrolom tadašnjih sarajevskih vlasti nad Hrvatima i Srbima.
Pročitajte OVDE ko tvrdi da je moguć oružani sukob Hrvatske i Slovenije?
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Televizija Republike Srpske u posjedu je neobjavljenog snimak na kojem komandant Trećeg korpusa tzv. Armije RBiH Sakib Mahmuljin, nakon okupacije Vozuće, postrojava mudžahedine. Iz snimka je vidljivo i da je znao da ova ekstremna jedinica drži srpske zarobljenike.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA