Najnovije

RUSIJA I AMERIKA ĆE ZARATITI U SIRIJI? Otkriveno kolike su šanse da se dogodi najcrnji scenario

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov potvrdio je da se Rusija neće upuštati u sukobe sa Sjedinjenim Državama u Siriji, ističući da Moskva poziva američku stranu da ne koristi silu protiv lokacija koje pripadaju sirijskim vlastima.

Ruska i američka vojska (Foto: Pravda)

- Sa Sjedinjenim Državama imamo kontakte vojnim kanalima, ne zato što prepoznajemo legitimitet njihovog prisustva tamo (u Siriji), već jednostavno zato što moraju da deluju u određenom okviru - rekao je Lavrov.

- Ne možemo ih proterati odatle, naravno, nećemo se upuštati u oružane sukobe, već zato što su oni tamo. S njima vodimo dijalog o takozvanom nekonfliktnom sukobu...Između ostalog, snažno zahtevamo da se sila ne koristi protiv sirijske države - dodao je on.

Sirijska država smatra da je američko prisustvo u zemlji nelegalno i zahteva njihovo trenutno povlačenje iz svih okupiranih područja.

Pored njihovih zahteva za trenutnim povlačenjem sa svih teritorija Arapske Republike, Sirija je pozvala Vašington da okonča sankcije protiv države.

Za vreme mandata Donalda Trampa, SAD su pojačale pritisak na sirijsku vladu uvođenjem teških sankcija protiv Damaska, uz pretnje svima koji posluju s njima.

Moguća nova eskalacija sukoba u Donbasu. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: AMN

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA