Najnovije

KONGRESMENI NAJAVLJUJU OSPORAVANJE ODLUKE ELEKTORA: U januaru će se voditi konačna bitka za Belu kuću (VIDEO)

Skoro 30 republikanaca iz Predstavničkog doma Sjedinjenih Država obećalo je da će se protiviti potvrđivanju glasova Izbornog koledža u korist DŽoa Bajdena 6. januara.

Donald Tramp i DŽo Bajden. (Foto: Jutjub)

U sredu su predstavnici GOP-a, DŽef Dankan iz Južne Karoline i Rendi Veber iz Teksasa izrazili zabrinutost i razloge zbog kojih su se usprotivili sertifikaciji, a Dankan je u izjavi rekao da njegova zakletva da će zaštititi Amerikance "ima vitalnu ulogu u obezbeđivanju zakonitosti naš slobodan i pošten izborni sistem ".

Kongresmeni Klej Higins (R-LA) i DŽo Vilson (R-SC), zajedno sa novoizabranom predstavnicom Dajanom Haršbarger (R-TN), najavili su da će se u četvrtak takođe usprotiviti potvrđivanju rezultata.

Od četvrtka je 29 republikana zajedno sa usamljenim senatorom DŽoškom Hejlijem (R-MO), izrazilo podršku predsedniku Donaldu Trampu u prigovoru rezultatima. Oni koji planiraju da prigovore uključuju:

Brajana Babina (R-TKS), Endija Bigsa (R-AZ), Lorin Bobert (R-CO), Moa Bruksa (R-AL), Ted Bada (R-NC) ), Izabrani zastupnik DŽerija Karla (R-AL), izabrani zastupnik Medison kautorna (R-NC), izabrani zastupnik Endrua Klajda (R-GA), predstavnik Meta geca (R-FL), rep. Luja Gomerta (R-TKS), izabranog zastupnika Boba Guda (R-VA), predstavnik Lensa Gudana (R-TKS), predstavnik Pola Gosar (R-AZ), predstavnik Mark Grina (R-TN), Novoizabranu predstavnicu Ivet Herel (R-NM), zastupnik DŽodi Hajs (R-GA), izabrani predstavnik Roni DŽekson (R-TKS), izabrani predstavnik Berija Mura (R-AL), predstavnik Ralfa Norman (R-SC), novoizabrani predstavnik Burdžisa Ovensa (R-UT), zastupnik Skota Perija (R-PA), izabranu predstavncu Mardžori Tejlor Grin (R-GA), predstavnik DŽefa van Drua (R-NJ ), Predstavnik DŽefa Dankana (R-SC), Rendija Vebera (R-TKS), Kleja Higinsa (R-LA), DŽoa Vilisa (R-SC), i izabrana Dajana Haršbarger.

Ranije ove nedelje, Hejli, jedini američki senator koji je najavio svoju nameru da se usprotivi glasanju Izbornog koledža 2020. godine kada se rezultati predstave Kongresu, rekao je da će njegov cilj prigovora biti "da istakne neuspeh nekih država, uključujući posebno Pensilvaniju, da slede sopstvene izborne zakone, kao i neviđeno mešanje monopola Big Teka u izbore. "

U saopštenju kojim je objavio svoju odluku, Hekli je takođe obećao da će "pozvati Kongres da pokrene potpunu istragu potencijalnih prevara i izbornih nepravilnosti i donese mere integriteta izbora".

U segmentu koji se emituje u subotu, novoizabrana predstavnica DŽordžije Mardžori Tejlor Grin rekla je da će se njene kolege usprotiviti biračima iz šest država.

"Odbijamo da potvrdimo ukradene izbore", rekao je Grin. "Kao članovi Kongresa naša je dužnost da zaštitimo integritet svojih izbora."

Dva republikanca takođe su rekle Si-En-En-u da očekuju da će se više od 140 republikanskih kuća usprotiviti sertifikaciji izbornog koledža 6. januara.

U intervjuu za Brajtbart, bivši državni sekretar Kanzasa Kris Kobah rekao je da "u Kongresu može biti velike borbe oko toga da li su glasovi birača onih država u kojima su promenili pravila bez zakonodavne akcije treba prihvatiti ".

Novoizabrani novoimenovani republikanac iz Alabame Tomi Tabervil takođe je signalizirao da bi mogao da prigovori izborima elektora. Ranije ovog meseca, Tabervil je rekao da će "uvek podržati predsednika Trampa", dodajući da je "on najbolji predsednik svog života i učinio više za ljude ove zemlje i države Alabame nego iko. "

"Ali želimo da budemo sigurni da radimo ispravno", dodao je Tabervil.

Dritan zapretio Milu Đukanoviću Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA