Najnovije

TRIFUNOVIĆ: Silovatelj poput Mike sedi s Vučićem i svi ćute

Glumac Sergej Trifunović pružio je podršku mladoj glumici Mileni Radulović i ostalim koleginicama koje su optužile profesora glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad njima. On smatra da su devojke ohrabrile i druge žrtve, kojih je danas mnogo, da konačno progovore o nasilju bez imalo stida i srama. Međutim, Trifunović ističe da Aleksić nije i jedini kome treba suditi svoje učenice, te da se slične stvari, kao u njegovoj školi glume, dešavaju i u drugim sferama društva koja su usko povezana sa srpskim funkcionerima.

Trifunović (Foto: Jutjub)

“Ovde nije u pitanju samo Mika Aleksić ili šta uraditi samo sa njegovom glavom. Šta je takođe sa Simom Spasićem, čovekom koji je silovao svoju ženu i ošišao je nožem, a potom se na suđenju pojavio u majici na kojoj stoji natpis ‘Nije silovanje ako ti je žena’?! I takav čovek onda stoji rame uz rame sa predsednikom države”, ističe Sergej, potom se osvrćući i na ostale političke moćnike.

“Kroz istu čaršiju, godinama provejavaju glasine o ‘bunga-bunga’ žurkama koje u spa-centru ‘Cezar’, u vlasništvu Dragana Simovića, Dačićevog savetnika, organizuju ljudi sa političkog vrha. Iste takve glasine kolaju o klubu ‘Tigar’ u Jagodini, u vlasništvu Dragana Markovića zvanog Palma”, kaže Sergej i podvlači da je svim srcem uz Milenu Radulović i Ivu Ilinčić.

“Ono što bi sada, kad se lavina već pokrenula, bilo najučinkovitije jeste da ove hrabre mlade žene motivišu i druge devojke koje su zloupotrebljene i koje ćute zbog moći, imena i položaja svojih zlostavljača. Jer, ima među njima još Iva i Milena. NJih dve i ostale devojke koje su stisle petlju da progovore, trebalo bi da dopru do njih i ohrabre ih da dostojanstveno progovore jer onda zaista nisu same. Devojčice koje nisu deo javnog života razmišljaju: ‘Lako je njima, one su glumice, a ko će mene da zaštiti i kome ja da se obratim’. O tome se radi. I to jeste najveći problem. Gomila devojčica koje su bile zlostavljane, ćute negde u Pirotu, Nišu, Jagodini, drugim gradovima i selima. Zbog njih bi Iva, Milena i ostale devojke trebale da se javno založe i da objasne i tim devojčicama da nisu same”, zaključio je Trifunović.

Od subote uveče, kada je Aleksić i priveden, u javnost je izašlo još nekoliko polaznica njegove glumačke škole, koje su bezrezervno podržale Milenu, i izrazile duboko saosećanje sa užasima kroz koje je prošla, ali iznele i svoja negativna iskustva sa Mikom Aleksićem. Jedna od njih je i glumica BDP -a, Iva Ilinčić, koja je zajedno sa Milenom i još par devojaka, prijavila Aleksića policiji.

Miroslav Mika Aleksić je saslušan u ponedeljak u Višem javnom tužilaštvu, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Osumnjičeni se tereti da je u periodu od 2008. do 2020. godine, za izvršenje 8 krivičnih dela Silovanja iz čl. 178 KZ i 7 krivičnih dela Nedozvoljene polne radnje iz člana183 KZ na štetu 6 oštećenih, od kojih je jedna maloletna, dok su prema ostalim oštećenima radnje izvršenja preduzete i dok su bile maloletne i nakon punoletstva, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Iako je policija najpre saopštila da je Aleksić krivična dela činio od 2012. godine, tužilaštvo navodi da je reč o ranijem periodu, odnosno još iz 2008. godine.

Inače, Aleksić je ranije na saslušanju rekao da nije počinio krivično delo, kao i da ne zna zašto su pomenute devojke to ispričale.

Amerikanci prebacuju vojsku u Siriju. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA