Najnovije

ZLOČINAC HOĆE „VELIKU ALBANIJU“ I UGROŽAVA MIR NA BALKANU: Evropa ćuti, dok Haradinaj preti!

Gotovo svakodnevno iz Prištine se čuju zapaljive izjave koje ne predstavljaju udar samo na Srbiju već i na mir na celom Balkanu ali međunarodna zajednica, kao po dogovoru, uvek zanemi pred tim pretnjama.

Haradinaj (Foto: Jutjub)

Više puta su Hašim Tači, Avdulah Hoti, Kadri Veselji, Aljbin Kurti i Ramuš Haradinaj pretili Srbiji, čime su u Prištini skupljali jeftine političke poene, ne vodeći računa o tome što njihove besmislene izjave narušavaju mir i raspiruju „mržnju na terenu“.

Poslednja takva izjava o spajanju takozvanog Kosova i Albanije i stvaranju „velike Albanije“, koju potpisuje Ramuš Haradinaj, udara na teritorijalni integritet ne samo Srbije, već i Severne Makedonije, Grčke i Crne Gore. Prisajedinjenje lažne države Kosovo, očigledno, nije samo strateški cilj Prištine već se za to zalaže i Tirana. A Evropska unija i dalje ćuti.

- Ako bi eventualno došlo do formalnog proglašenja ujedinjenja Kosova i Albanije, onda bi Albanci i u drugim zemljama i te kako bili ohrabreni da krenu istim putem. I to je realna opasnost po region. Pretnja je veoma ozbiljna jer to nije samo priča za predizbornu kampanju već se sistematski radi na tome - naglasio je Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM, i istakao da se time pokazuje zašto su neuspešni razgovori između Beograda i Prištine i zašto se Priština panično boji stvaranja Zajednice srpskih opština.

Ministar Nenad Popović kaže da Ramuš Haradinaj sve to čini kako bi ga sponzori takozvanog Kosova, čiji krajnji cilj i jeste stvaranje „velike Albanije“, podržali kao mogućeg kandidata za predsednika te neustavne tvorevine. On podvlači da Haradinaj i njegovi sponzori nikako da shvate da sa današnjom Srbijom i njenim državnim rukovodstvom nije moguće razgovarati jezikom ucena, pritisaka i pretnji.

- Haradinaj je uvek bio mali politički miš, od koga realno u pregovorima Beograda i Prištine apsolutno ništa ne zavisi. On je običan izvođač radova onih koji ga godinama drže u političkom životu, skidajući ga i vraćajući ga na funkcije u zavisnosti od procene njihovih interesa na Balkanu - naveo je Popović.

Ministar Aleksandar Vulin ističe da Ramuš Haradinaj zaslužuje prezir i kaznu, ali da su opasniji od njega oni koji ćute o njegovim ratnim zločinima i pretnjama „velikom Albanijom“.

- Haradinaj je svojim glupostima i pretnjama opasan najviše za Šiptare, čije glave bi da baca i troši kako bi pokušao da u reci krvi sačuva sebe od suda i robije. Od Haradinaja su opasniji oni koji ćute o njegovim zločinima i oni koji dopuštaju da narko-klanovi sa Kosova truju decu Evropljanima. Pošto Evropa ćuti dok vođa narko-kartela preti „velikom Albanijom“, neka ćuti i kada Srbi kažu da žele da žive u istoj državi. Sve što EU dopusti Šiptarima, moraće dopustiti i Srbima - poručio je on. 

Duhanaj: Haradinajeve izjave nanose štetu

Politički analitičar LJeon Duhanaj kazao je da su Haradinajeve izjave nacionalističke i da one nanose štetu. On smatra da takozvano Kosovo neće rešiti svoje probleme ako se pripoji Albaniji.

Milov brat ojadio Srbiju za 6.500.000 evra! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA