Najnovije

BOLNO SVEDOČENJE IVE ILINČIĆ: Gledala sam Miku kao oca, a zlostavljao me godinama!

Glumica Iva Ilinčić (24) četiri sata je juče u Višem tužilaštvu u Beogradu svedočila o seksualnom uznemiravanju koje je navodno u kontinuitetu preživljavala nekoliko godina u školi gume koju je držao reditelj Miroslav Mika Aleksić (68).

Iva Ilinčić i Mika Aleksić (Foto: Jutjub)

Dan pošto je o zlostavljanju govorila njena koleginica Milena Radulović (25), mlada glumica, kako saznajemo, detaljno je govorila o danima užasa u čuvenoj školi.

Prvo nije verovala

- Iva je, kao i Milena, kako proizlazi iz iskaza koji je dala, prvi put zlostavljana sa 17 godina. Nije bila silovana, ali jeste seksualno zlostavljana, i to u kontinuitetu u prostorijama škole. U potresnom svedočenju o onome kroz šta je prolazila ispričala je da u prvom trenutku nije verovala u ono što se dešavalao, jer je „Miku gledala kao drugog oca“, ali i da je čak u nekom periodu života krivila sebe - kaže izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, mlada glumica je priznala da je pokušavala dugo da ubedi sebe da nije onako kako deluje, ali da je s godinama postala svesna da je Aleksić verovatno dugo i kontinuirano zlostavljao i drugu decu. - Pokušavala je da pronađe opravdanje jer je, kako je rekla, volela grupu i ljude koji su u njoj, doživljavala ih je kao članove svoje porodice. Ipak, kada je Mika tokom priprema za prijemni svoj kabinet koristio kao mesto na kom je, kada pogleda iz ove perspektive, odvodio nju, ali i druge devojke, a potom ih zlostavljao, shvatila je da nije sama i da je ono što joj se dešava loše - dodaje naš sagovornik.

Kako kaže, Iva je tokom četiri sata u tužilaštvu govorila o događajima od prvog dana kada je sa 10 godina, kao još dete, prešla prag škole u kojoj je doživela dosad najgore životno iskustvo, ali i o danima kada je prestala da bude deo grupe. - Dala je potpunu sliku o tome kako se Mika ponašao prema svojim učenicima, pre svega učenicama, kako ih je naučio mnogim korisnim stvarima u životu, ali ih, s druge strane, učinio nesigurnim osobama, kojima je pokušao da se nametne kao najbitniji autoritet u životu, bez kog ne mogu i nikada neće moći. Stekao je njihovo bezgranično poverenje, a iz onoga što je Iva svedočila zaključuje se da je Aleksić pokušavao da decu drži pod kontrolom čak i kada su od njega otišla na fakultet - dodaje on.

Proširiće istragu

Prema rečima našeg sagovornika, glumici iz serije „Žigosani u reketu“ prisećanje na sve što joj se dogodilo teško je palo i bila je veoma potresena.

Posle Ive i Milene, najverovatnije tokom naredne nedelje, o svojim iskustvima pred tužilaštvom trebalo bi da svedoče još četiri mlade glumice, koje su ranije podnele prijavu za seksualno uznemiravanje. Odlukom o pokretanju istrage, Aleksić, koji je od ponedeljka u pritvoru Centralnog zatvora, sumnjiči se za osam silovanja i sedam nedozvoljenih polnih radnji nad šest devojaka. Međutim, kako izvor Kurira otkriva, očekuje se da istraga uskoro bude proširena: - U policiju se javio veliki broj devojaka i, posle uzimanja izjava od svih njih, ne isključuje se mogućnost da istraga bude proširena.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA