Najnovije

VLADIMIR PREBIRAČEVIĆ UPOZORAVA: Đukanović ne odustaje od svoje bezbožničke ideje, ali zaboravlja jedan detalj

Srbi i Crnogorci koji su govorili srpskim jezikom i bili vernici Srpske Pravoslavne Crkve su gradili i stvarali za buduća pokolenja a na čast i slavu svakog Crnogorca kojeg je crnogorski kamen srpstvom zadojio.

Milo Đukanović (Foto: Predsedništvo CG)

Piše Vladimir Prebiračević, direktor Srpsko-Ruskog centra „ Majak“

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović optužuje Srbiju i njeno rukovodstvo za veliko srpski nacionalizam i pravi paralele sa događajima iz devedesetih u Hrvatskoj i BiH kada je srpski narod ponovo proterivan i ubijan na svojim vekovnim ognjištima.

Milo je negde zaboravio svoju ulogu u tim događajima i svoje zapaljive izjave i govore gde je bio veći Srbin od NJegoša a sada mu smeta strategija srpskog sveta. Ugnjetavanje koje je svaki Crnogorac doživljavao u sopstvenoj zemlji a koji je planski i temeljno sprovodio montenegrinski režim nad svakim koji se oseća kao Srbin pa to i ne krije a ne daj bože da je svoju srpsku trobojku istakao bilo gde odmah bi ga instrumentalizovana policija kažnjavala i hapsila.

Žalopojka predsednika Crne Gore, koji će činiti svaku moguću opstrukciju nove vlade Crne Gore, o tome kako Srbija ugrožava suverenitet zemalja u regionu je samo jeftin pokušaj napada u situaciji kada sve dublje tone i kada mu se jedan po jedan pipak hobotnice koju je napravio za ekspoataciju Crne Gore odseca i onemogućuje totalna opstrukcija novih vlasti .

Sramotni napadi na Srpsku Pravoslavnu Crkvu mu nisu bili dovoljni u predhodnom periodu i kada je letos doživeo ono što se smatralo za nemoguće a to je da izgubi vlast. On ponovo bezkrupulozno napada na Srpsku Pravoslavnu Crkvu sada sa namerom da svoje snage koje su interesima uvezane proba da okupi za lokalne izbere na nekoliko lokacija a počevšin od rodnog ali ipak srpskog Nikšića.

Kaže Milo Đukanović da ono što su država i narod gradili a Srpska Pravoslavna Crkva prisvojila mora da se stavi praktično njemu na raspolaganje i dalje ne odustaje od te svoje bezbožničke ideje. Ali zaboravlja jedan bitan detalj a to je da ta Crna Gora nije bila ustaška tvorevina nego su tada u Crnoj Gori živeli najveći Srbi i znani i neznani. Ti Srbi i Crnogorci koji su govorili srpskim jezikom i bili vernici Srpske Pravoslavne Crkve su gradili i stvarali za buduća pokolenja a na čast i slavu svakog Crnogorca kojeg je crnogorski kamen srpstvom zadojio  ali ne za nekog pragmatičnog političara koji će u budućnosti da promeni sve ideologije i da te lokacije pretvori u kockarnice i hotele i iskoristi za svoj lagodni život u stilu rimskih imperatora.

Svoju politiku Đukanović bazira na uvredama većine građana zemlje u kojoj je predsednik i to po nacionalnoj i verskoj osnovi. Ali i svih nas koji živimo u zemljama regiona a Srbi smo i pravoslavci jedine priznate crkve po kanonima a za razliku onih koje su nametali Pavelić i Đukanović. U toj perfidnoj igri i dalje ne odustaje da se nekako nametne evropi i americi sa izjavama poput one da je srpski svet deo ruskog sveta i da naši srpski nacionalni interesi ugrožavaju EU i NATO tekovine. Trebalo bi da shvati da su se Srbi opametili i da menjaju svoju strategiju pristupa problemima u regionu i da više nikome neće biti tolerisani bilo kakvi napadi na Srbe. Crna Gora će se osloboditi crvenog maršala koji bi da bude doživotni predsednik vrlo brzo.

Kompletan govor mržnje Đukanovića upućen Srbiji, Srbima i SPC možete pročitati OVDE.

Izvor: Srpsko-ruski centar '’Majak'’

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA