Najnovije

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) NOVI KRVAVI NAPAD NA SIRIJSKU VOJSKU: Pretrpeli teške gubitke, okrivljena opasna grupa koju su stvorili Ameri

Sirijska arapska armija je saopštila da su tri vojnika poginula, a deset je ranjeno, u napadu na autobus duž autoputa Deir ez Zor-Palmira.

SAA (Foto: Jutjub)

Prema saopštenju koje prenosi libanski portal Al Masdar, napad se desio oko 14:30 po lokalnom vremenu u blizini grada Al-Šula. Sirijska armija često koristi civilne autobuse za transport vojnika.

Vozilo je upalo u zasedu grupe naoružanih muškaraca koji su otvorili vatru na autobus sa južnog kraja auto-puta, pre nego što su se povukli nazad u pustinju.

Još uvek nijedna grupa nije preuzela odgovornost za napad, ali je SANA objavila da su napadači stigli iz oblasti Al-Tanf, koju kontrolišu Amerikanci. Sirijska vojska nije potvrdila ni opovrgla te navode.

U Al-Tanfu, oblasti koja se nalazi na tromeđi sa Irakom i Jordanom, nalazi se istoimena američka vojna baza. Upravo tu Amerikanci obučavaju pobunjeničku grupu Mugavir al-Tavr (Vojska komandosa revolucije), koja navodno ima veze i sa džihadističkim organizacijama u tom delu Sirije.

Islamska država je prošlog meseca izvela sličnu zasedu na autobus koji je prevozio vojnike i civile, i tom prilikom je poginulo 25 ljudi, a ranjeno je 13.

Bajden ponovo uveo restrikcije! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA