Najnovije

EKONOMSKI PATRIOTIZAM: Dveri za primenu Bajdenovog modela u Srbiji

Srpski pokret Dveri ponovio je zahtev Vladi Srbije da pruži podršku domaćoj privredi i socijalno ugroženim građanima Srbije,tako da u okviru kampanje "Budimo solidarni - kupujmo domaće", pored ostalog u svojim javnim nabavkama uvede privremeni preferencijalni položaj srpske robe i srpskih proizvođača, poput onog uvedenog u SAD.

Dveri (Foto: Jutjub)

Ovaj pokret podseća da je pre mesec dana Vladi Srbije predložio paket od 12 mera kako bi sprečila štetu koju privreda i socijalno najosetljiviji stanovnici trpe u uslovima pandemije.

Ukazuju da je mere slične iz paketa koje su predložile Dveri, uveo američki predsednik DŽozef Bajden, Uredbom koju je potpisao pre dva dana, a kojom se savezne agencije obavezuju da u državnim nabavkama "Kupuju domaće" i tako američku kupovnu moć u vrednosti od 200 milijardi evra iskoriste za jačanje američke privrede i za stvaranje tržišta za nove tehnologije.

"Mere ekonomskog patriotizma" koje su Vladi predložile Dveri odnose se na strogo selektivnu pomoć isključivo najugroženijim domaćim privrednicima i preduzetnicima, navodi se pored ostalog u saopštenju Dveri.

Da bi se domaći proizvodi izdvojili i promovisali, Dveri su predložile i posebno brendiranje domaćih proizvoda kao i medijsku kampanju na javnim medijskim servisima RTS i RTV pod nazivom "Budimo solidarni - kupujmo domaće".

Šta su ruski bajkeri doneli u Srbiju, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA