Najnovije

NADAL KONAČNO PRIZNAO: Novak je toliko bolji od mene

Jedan od najboljih tenisera u istoriji Rafael Nadal je uoči Australijan opena pričao o rivalstvima koja ima sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom.

Nadal (Foto: Jutjub)

Nadal je istakao da sa obojicom ima korektan odnos, kao i to da su ga oni "gurali" da naprduje.

- Mislim da je to pozitivno rivalstvo. Uvek sam imao odličan odnos sa svojim protivnicima. Iskreno, tako se ja bar osećam. Sa obojicom sam imao dobar odnos, tu je dosta respekta i radili smo velike i važne stvari za naš sport. U smislu karijere, terali smo jedan drugog da budemo bolji. Kada je neko pored tebe ko radi sjajne stvari, mnogo bolje od tebe, daje ti put šta treba da popraviš da bi unapredio igru - rekao je Španac.

Potom je pričao o trci za najtrofejnijeg igrača na Grend slem trunirima.

- Ja se uvek takmičim, ali nikada nisam bio opsednut time da budem najbolji. Samo sam bio fokusiran na to da dam svoj maksimum u svakom trenutku. To mi daje mogućnost da se borim za najvažnije stvari, ali za mene je najvažnije vratiti se kući posle svake sezone i reći da sam ponosan na to što sam uradio tokom te godine.

Nastavio je u istom ritmu.

- Da, iskreno, uradio sam i više nego što sam mogao da sanjam u svojoj teniskoj karijeri. Naravno, bilo bi neverovatno da osvojim još jedan Gren slem i da na kraju završim kao igrač koji je osvojio najviše njih u istoriji. Ali, znam da to neće biti ključ za moju sreću u budućnosti. Samo treba pokušavati, nemam pritisak, nemam opsesiju. Ako se to desi, to je fantastično - završio je Nadal.

Podsetimo, za sada, Nadal i Federer su osvojili po 20 trofeja na najvećim turnirima, dok je Novak Đoković treći na listi sa 17 pehara.

Novak s terase otkrio nezaboravnu anegdotu od pre 14 godina. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Informer

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA