Najnovije

NAPETO IZMEĐU RUSIJE I AZERBEJDŽANA: Putinov čovek razbesneo Alijeva, moguć preokret u Karabahu?

Azerbejdžan poziva ruskog ambasadora zbog komentara pred jermenskim medijima. Otpravnik poslova Rusije u Bakuu pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana zbog izjava poslanika Vitalija Milonova o Azerbejdžanu, saopštilo je u utorak Ministarstvo spoljnih poslova.

Ruska vojska (Foto: RIA)

- Tokom sastanka otpravnik poslova suočio se sa pitanjem u vezi sa upotrebom neprihvatljivih izraza prema azerbejdžanskom narodu i državi u intervjuu sa jermenskim medijima poslanika Državne dume iz stranke Jedinstvene Rusije Vitalija Milonova. Takvo ponašanje člana Državne dume bilo je odlučno osuđeno - kaže se u saopštenju.

Prema Ministarstvu spoljnih poslova, "još jedan provokativni korak Milonova je u suprotnosti sa visokim nivoom odnosa između dve države."

Ministarstvo je takođe primetilo da mišljenje zakonodavca ne odražava zvanični stav Moskve, dodajući da "takvi koraci nameravaju da naštete odnosima dve zemlje i spreče sprovođenje sporazuma o postignućima u Nagorno-Karabahu."

U oktobru prošle godine, Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana proglasilo je Milonova personom "non grata" zbog neovlašćene posete Nagorno-Karabahu.

Ruski avioni tuku položaje džihadista. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: TASS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA