Najnovije

IMAJU 24 SATA FORE DA SE PREDAJU: Asadovi lovci nadleću jug Sirije, Četvrta divizija spremna da pregazi zapadnu Daru

Ratni avioni Sirijskog arapskog vazduhoplovstva (SyAAF) primećeni su iznad zapadnog sela Dare, gde se povećavaju tenzije između vladinih snaga i bivših pobunjenika. Brojni ratni avioni preleteli su region između 26. i 27. januara, što je izgleda pokušaj zastrašivanja bivših pobunjenika.

SAA (Foto: SANA)

Napadi su započeli nakon sastanka između komandanata bivših pobunjenika u zapadnoj Dari i visokih oficira Sirijske arapske vojske (SAA). Sastanku, koji je 25. januara održan u okrugu Dahija u centru grada Dare, prisustvovala je i ruska vojna policija.

Tokom sastanka, bivšim pobunjenicima u zapadnoj Dari navodno je zaprećeno vazdušnim udarom ako se ne slože sa proterivanjem šestorice ozloglašenih naoružanih ekstremista u severozapadni region Idlib.

Identifikovana su petorica terorista koji su stajali iza niza napada na sirijske vladine snage u zapadnoj Dari,a to su: 

Muhamed Žad Alah al-Zoubi iz grada Tafas; Jad al-Ganim iz grada Jaduda; Muhamed Kasim al-Subajhi iz grada Atman; Muhamed Ibrahim al-Šagouri iz grada Muzajrib; Jad Žara iz grada Tel Šihab.

Lokalni komandanti u zapadnoj Dari dobili su vremena do 28. januara da prihvate zahteve SAA ili će se suočiti sa vojnom akcijom. "Slobodna liga Horana" izvestila je 27. januara da komandanti planiraju da odbiju zahteve.

Prošle nedelje, elitna Četvrta divizija SAA rasporedila je veliko pojačanje u zapadnoj Dari. Ograničeni sukobi izbili su 24. januara, međutim, nisu zabeleženi gubici. Situacija ima šanse da eskalira u punu vojnu konfrontaciju ukoliko pobunjenici zapadne Dare odbiju zahteve SAA.

Srbi na Kosovu ubili 200 američkih vojnika. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA