Najnovije

SVE IH PONIŽAVA: Vučić šašolji Dačića kao kuče, sve se trpi zarad vlasti i para (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu, demonstrirao je količinu uživanja koju mu pruža funkcija, makar u blizini ministara i koalicionog partnera Ivice Dačića.

Vučić šašolji Dačića (foto: Tviter video printskrin)

I ovaj put na meti mu je bio predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić kojeg ili mazi ili mu udara packe. Lideru SPS to i nije naročito smetalo, što je vrlo verovatno direktno proporcionalno njegovom učešću u vlasti čitavih 30 godina, a što su tviteraši vešto primetili.

- Kakvo je ovo ponižavanje zapravo - kaže jedan tviteraš.

Ipak, pored toga što je Dačić ispratio svaku moguću vlast, kao izduvni ventil mu je na raspolaganju uvek nekoliko ministarstava, u ovom mandatu treća po važnosti pozicija u državi, mikrofon kad treba da se zapeva, i ćutanje kad treba da se progovori na engleskom jeziku. A, takođe, se greškice poput Miše banane i koferčića praštaju, ili svađica sa Dejvidom Mekalisterom.

- Ono kad te nije sramota ni ćušku da dobiješ pa ti "dobar mali" dođe kao nagrada. Služba je služba, kakva god da je. Bitno da kaplje - kaže jedan tviteraš.

Uz to, i sam Dačić kao da uživa u ovakvom odnosu, sudeći po podeli izbornog plena nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora. A može da pomene i Đilasa ako hoće, kao što mu reče voditeljka RTS-a Nada Gogić u pauzi za reklame.

Najveću podršku u borbi sa opozicijom koja je bojkotovala  izbore naprednjaci su očekivano dobili od svog najvažnijeg partnera SPS-a. Nakon izbornih rezultata i solidnih SPS-ovih 9,38% predsednik socijalista Ivica Dačić dao je bezrezervnu podršku predsedniku naprednjaka Aleksandru Vučiću, rekavši da on neće raditi protiv Vučića, da želi nastavak saradnje sa SNS, a ukoliko SPS većinski bude hteo da radi protiv predsednika, on više neće biti lider SPS, što je Vučić očigledno shvatio za zeleno svetlo za ovakve "izlive nežnosti".

Malo je reći da su ljudi iz SPS bili šokirani kada se saznao novi sastav Vlade, u kojoj nije bilo Ivice Dačića, koji je postao predsednik Skupštine, kao i činjenicom da su ostali bez ministarstva energetike, koje je gotovo po običaju bilo rezervisano za SPS.

Osim toga, konstantni napadi nove ministarke energetike Zorane Mihajlović na nekada nedodirljivog direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića, govore u prilog da SPS može biti jedino zahvalan na tome što je ostao u vlasti, a i njenog kasnijeg sukoba sa Ivicom Dačićem gde ga je, parafrazirajmo, nazvala priveskom SNS-a.

A Vučićevi prijatelji Nemci vraćaju Srbe sa granice čak i sa negativnim PCR-om, opširnije OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA