Najnovije

JEDNOG ČOVEKA MORAJU DA UBIJU: Irak pokreće najveći blickrig do sada, očistiće ih sve do poslednjeg!

Irački premijer najavio eliminaciju ID, zamenika kalifa i ID guvernera Iraka. Krajem 2020. godine, zvanični Bagdad je saopštio da je teroristička grupa Islamska država pojačala svoje operacije u zemlji. Irak je prethodno proglasio pobedu nad grupom 2017. godine.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

Irački premijer Mustafa Al-Kadimi najavio je eliminaciju komandanta ID Abu Jaser al-Isavija. U pitanju je komandant koji je tvrdio da je vođa grupe u Iraku i "zamenik kalifa".

Irački ministar spoljnih poslova Fuad Husein rekao je u novembru da je grupa ID intenzivirala svoje aktivnosti i da je bila prisutna u provincijama Anbar, Kirkuk i Dijala i određenim oblastima u provinciji Niniva.

Bagdad održava kontakt sa zapadnoevropskim državama zbog njihovih građana koji su se pridružili ID i organizovali terorističke napade u Iraku, primetio je ministar spoljnih poslova.

Irak je proglasio pobedu nad terorističkom grupom krajem 2017. Istovremeno, iračke oružane snage, podržane narodnom milicijom i međunarodnom koalicijom, nastavljaju čistke i operacije identifikovanja ćelija spavača terorističkih grupa u određenim oblastima.

Godine 2019. Sjedinjene Države objavile su da je lider Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi ubijen u Siriji tokom specijalne operacije koju su preduzele američke trupe.

Tadašnji predsednik Donald Tramp zahvalio je Rusiji, Turskoj, Siriji, Iraku i sirijskim Kurdima na pomoći u operaciji uklanjanja lidera terorističke grupe.

Pojavio se snimak tajnog razgovora Mila i Krivokapićevog čoveka i njega možete pročitati OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA